|

Savaşta soğuktan ölen 120 çocuk anıldı

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 1'inci Dünya Savaşı'nda Van'dan Hoy cephesine cephane taşırken, soğuktan donarak şehit düşen 120 Vanlı kahraman çocuk, yürüyüş ile anıldı. Yürüyüşe katılanlar dev Türk bayrağı açtı.

Yeni Şafak
14:31 - 13/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:34 - 13/02/2016 Cumartesi
DHA

Van Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan İmam Hatip Lisesi önünde toplanan öğrenciler o zamanki çocukların giydikleri kıyafetlere benzer elbiseler giyerek Kurtuluş parkına kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe katılan öğrenciler Türk bayrağı açarken sık sık tekbirler getirerek Kurtuluş Parkı içindeki 120 çocuk anıtına kadar geldi. Daha sonra öğrenciler anıta karanfil bırakarak 120 kahraman çocuk için dua etti.




" Millet bu çocukları asla unutmayacaktır"


Yapılan yürüyüş ile kahraman 120 çocuğu andıklarını söyleyen Van Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, "Kahraman milletimiz her daim içinden kahramanlar çıkartmıştır. Bugün de bu kahraman 120 çocuğumuzu anıyoruz. Onlar ülkeleri için ölen şehitlerdir. Bu vatan, bu millet bu çocukları asla unutmayacaktır" dedi. 120 kahraman çocuk için yürüdüğünü söyleyen 12 yaşındaki Ahmet Demir de "Yürüyüşe katıldığım için çok mutluyum ve çok duyguluyum" dedi.




#van
#Birinci Dünya Savaşı
#120 çocuk
8 yıl önce