|

Savcı beni bile terörist yaptı

17 Aralık’ın Türkiye’nin bir dönüşüme dur dediği gün olduğunu belirten Bozdağ, “Eğer millet bu yapılanmanın farkına varmasaydı Fethullah Gülen, Türkiye’ye Humeyni’nin İran’a dönüşü gibi dönebilirdi. Benimle ilgili terörden soruşturma başlattılar. Adalet Bakanı’na terörist muamelesi yapan bir anlayış” dedi

Yeni Şafak
04:00 - 29/01/2015 четверг
Güncelleme: 22:26 - 28/01/2015 среда
Diğer
AA Editör Masası’na konuk olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Paralel yapının geldiği noktaya dikkati çeken Bozdağ, bir devletin böyle bir durumda hukuka ve demokrasiye yine hukuk içinde sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Bozdağ, “Devletin içinde devletleşmek isteyen, paralel yapılanmadan öte devlet olmak isteyen bir anlayışın herkes farkına vardı. Eğer 17 Aralık olmasaydı veya geç olsaydı, millet bu yapılanmanın Türkiye içinde eriştiği gücün farkına varmamış olsaydı, Fethullah Gülen, Pensilvanya’dan Türkiye’ye Humeyni’nin İran’a dönüşü gibi dönebilirdi. Bu açıdan baktığımızda 17 Aralık, Türkiye’nin böylesi bir dönüşüme ‘dur’ dediği gün de olmuştur ve . devlet bütün kurumlarıyla ona göre vaziyet almıştır” dedi.

ÜLKEYE İHANET

MİT TIR’larının yolunun kesilmesinin, hukukun bilerek ve isteyerek çiğnendiği bir hadise olduğunu belirten Bozdağ, “Ben ihanet olarak görüyorum Türkiye ve Türkiye’nin hukukuna. Reyhanlı’da bir terör saldırısında onlarca vatandaşımız şehit oldu. Hatay, Reyhanlı, özel yetkili savcılık bakımından Adana’ya bağlı. Bu soruşturmayı yapanlar TIR’a gittiler, ellerindeki kameralarla görüntüler çektiler ama bunlardan hiçbirisi Adana’dan kalkıp Reylanlı'ya giderek olay yerinde bir inceleme yapmadı. Çok ilginç” diye konuştu.

TERÖRİST MUAMELESİ

Kendisiyle ilgili terörden soruşturma başlatıldığını belirten Bozdağ, “Terörle yetkili savcı, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı hakkında terörle ilgili dosya açtı. Düşünün, Adalet Bakanı’na terörist muamelesi yapan bir anlayış. Bu, bakana terörist muamelesi yapmaktır. Bu, böyle bir şey olabilir mi? Adalet bakanları, savcıları her zaman aramıştır” dedi.

BİLGİLER NEREYE TRANSFER EDİLDİ

Bozdağ, paralel yapıya ait yurtdışındaki okullara ilişkin de “Türkiye’de yaşanan son olaylar da gösterdi ki eğitim ve din konusuyla ilgilendiğini düşündüğümüz insanların eğitim ve din konusu dışında her şeyle daha fazla ilgilendiğine tanıklık ettik hepimiz. Düşünün ülkenin Başbakanı, Genelkurmay Başkanı, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, herkesin telefonları ve ofisleri dinleniyor. İşi gücü eğitim olan birinin bu bilgiler ne işine yarar? Bu bilgiler nereye transfer edildi?” diye konuştu. 

SİLAH FABRİKASI MI KURACAKLAR

MKE, Havelsan, Aselsan, TAİ gibi Türkiye’nin savunma sanayiinin en önemli tesislerindeki mühendislerin dinlendiğini vurgulayan Bozdağ, şunları söyledi: “İşi gücü eğitim olanın ne işi var silah sanayiindeki mühendislerle? Silah fabrikası mı kuracaklar, ne yapacaklar, atom fabrikası mı kuracaklar, bu bilgiler kimin işine yarar?”
#Bekir Bozdağ
#17 Aralık
#paralel
9 лет назад