|

Seçmen listeleri askıda

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri için seçmen listeleri, muhtarlıklarda askıya çıkartılırken, listelerin 31 mart tarihinde seçim kuruluna teslim edileceği bildirildi.

İha
00:00 - 19/03/2011 Cumartesi
Güncelleme: 13:48 - 19/03/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Seçmen listeleri askıda
Seçmen listeleri askıda

Muhtarlık bölgesi askı listeleri, tutuklu ve taksirli suçlarda hükümlü askı listeleri güncelleştirilmek üzere dün seçim kurullarınca askıya çıkarılacak. YSK aynı gün, Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne de "www.ysk.gov.tr" adresinde ilan edecek.

YSK'nın kararlarına göre, seçmen askı listeleri, Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün adres kayıt sisteminden alınan, Türkiye'de yerleşik ve seçmen niteliğini taşıyan kişilere ait kayıtların, gerekli işlemler yapıldıktan ve seçmen kütüğüne dönüştürüldükten sonra muhtarlık bölgesi askı listeleri haline getirilen listeler olacak.

Muhtarlıklarda listeler askıya çıkarken, 31 mart 2011 perşembe günü saat 17.00'de askıdan indirilecek. Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün adres kayıt sisteminden alınan ve seçmen niteliğini taşıyan yurt dışında yerleşik Türk vatandaşlarına ait kayıtlar, Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne dönüştürüldükten sonra, internet ortamında www.ysk.gov.tr adresinde ilan edildi.

İnternet ortamında ilan edilen Yurt Dışı Seçmen Kütüğünün ilanı, 31 Mart 2011 Perşembe günü saat 17.00'de sonlandırılacak.

Polatpaşa Mahallesi Muhtarı Abdurahman Taçoğlu da, seçmen listelerinin askıya çıktığını belirterek, vatandaşlardan isimlerini seçmen listesinden kontrol etmelerini istedi.

13 yıl önce