|

Şehidin evinden yürek yakan kareler

Terhisine 16 gün kala Iğdır'da meydana gelen trafik kazasında şehit olan Piyade Komando Er, Ahmet Kaçmaz'ın tarım işçiliği yaptığı, bu nedenle ancak ilkokul 4. sınıfa kadar okuyabildiği, ailesiyle birlikte üzeri naylonla, dışı kamışla kaplı çadırda yaşadığı ortaya çıktı.

İha
00:00 - 10/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 11:05 - 10/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Şehidin evinden yürek yakan kareler
Şehidin evinden yürek yakan kareler

Dilucu Sınır Kapısı yakınlarında Nazım Gülüm yönetimindeki 76 DC 108 plakalı kamyonun, Sinan Sönmez idaresindeki askeri araçla çarpışması sonucu hayatını kaybeden Piyade Komando Er Kaçmaz'ın (21), 17 yıl önce baba Ramazan (50), ile anne Fatma Kaçmaz'ın (48) bir ekmek umuduyla Diyarbakır'ın Dicle ilçesinden 4 çocuğuyla birlikte göç eden ailenin en küçük oğlu olduğu ortaya çıktı.

Anne ve baba olayı duyar duymaz çocuklarının kaza geçirdiği yere giderken, ailenin yaşamını sürdürdüğü Adana'nın merkez Yüreğir ilçesindeki üzeri naylon ve kamış ile çevrili çadırdan evinde hüzün var. Annesi ve babası tarım işçisi olduğu için sadece ilkokul 4. sınıfa kadar eğitimi gördüğü daha sonra aile geçimine katkıda bulunmak için tarım işçisi olarak çalıştığı belirlendi.

Şehidin çadır evinde taziyeleri kabul eden ağabey Emrah Kaçmaz (25), kardeşinin terhisine 16 gün kala trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, "Biz Adana'ya Diyarbakır'dan geldik. Hepimiz annem ve babamla birlikte tarım işçisi olarak çalışıyoruz. Hiçbirimiz eğitimimizi tamamlayamadık. Kardeşimde 4. sınıfa kadar okuyabildi" dedi.

En son konuştuklarında terhisine çok az kaldığını Adana'ya geleceğini günü saydığını söylediğini kaydetti.

11 yıl önce