|

Şehidin mezarına çarpıp kaçtı

Adana'da bir minibüs, önüne bisikletli çıkınca Kurtuluş Savaşı'nda şehit olan "Şehit Duran"ın mezarına çarparak zarar verdi.

İha
00:00 - 1/11/2012 Perşembe
Güncelleme: 11:04 - 1/11/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Şehidin mezarına çarpıp kaçtı
Şehidin mezarına çarpıp kaçtı

Edinilen bilgiye göre kaza, merkez Seyhan ilçesi, Şehit Duran Mahallesi'ndeki Manisalı Ali Bey Caddesi'nde meydana geldi. Plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen bir minibüs, caddede cep telefonuyla konuşarak giden bisikletli önüne çıkınca direksiyon hakimiyeti kayboldu. Minibüs yol kenarında bulunan Kurtuluş Savaşı Şehidi "Şehit Duran"ın kabristanına çarparak durabildi.

Çarpmanın etkisiyle kabristanın demir korkulukları yerinden çıktı. Minibüs sürücüsü bir süre sonra araçta inip mezara bakmak yerine aracında zarar olup olmadığını kontrol edip kaza yerinden uzaklaştı. Daha sonra vatandaşlar polisi arayarak kazayı haber verdi.

Olay yerine gelen polis görgü tanığı dolmuş kahyası Selim Tok'un (48) ifadesini aldı. Tok, minibüs şoförünün yolun ortasında telefonla konuşan bisikletli şahsa çarpmamak için direksiyon hakimiyetini kaybedip şehitliğe girdiğini, kazadan sonra aracından inip minibüsünde bir zarar olup olmadığına bakan şahsın buradan uzaklaştığını belirterek, "Biz hemen aracın plakasına aldık polise bildirdik" dedi.

Şehit Duran, Adana, 1918 - 1920 tarihleri arasında Fransız işgali altındayken, milli mücadele sırasında Fransızlarla yapılan çarpışmalarda şehit oldu. Duran'ın şehit olduğu, bugünkü Şehit Duran Mahallesi, Manisalı Ali Bey Caddesi''nde, Mücahitler Derneği ve halkın yardımı ile mermerden bir mezar yaptırıldı. 1899 yılında dünyaya gelen Şehit Duran 1920 yılında şehit oldu. Adana''nın ilk şehitlerinden olan Duran'ın mezar taşında şu yazar:

"En son deminde son kurşunu ile attığını vuran/ Ey şehit olduktan sonra da eli tetikte duran/ Bu hür ovanın hür beldesinin aslan çocuğu Duran/ Yazılsın destanın ve hatıran/ Okunsun mevlitler okunsun Kur''an."

11 yıl önce