|

Şehit Astsubay toprağa verildi

Cudi Dağı bölgesinde süren operasyonda şehit düşen Astsubay Halit Özçelik, Ordu'da toprağa verildi.

İha
00:00 - 31/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 13:56 - 31/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Şehit Astsubay toprağa verildi
Şehit Astsubay toprağa verildi

Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada şehit düşen Astsubay Halit Özçelik (32), Ordu'da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle gözyaşları arasında toprağa verildi.

21 Ekim günü Hakkari'nin Dağlıca mevkisinde şehit olan 12 askerin naaşlarının araziden alınması ve defnedilmelerine kadar olan tüm işlemleri yerine getirdikten sonra operasyon için gittiği Şırnak'ta bölücü terör örgütü mensuplarıyla 10 gün boyunca kahramanca çarpıştıktan sonra şehit düşen Halit Özçelik'in Ordu'da düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 20 bin kişi katıldı.


'SÖZ VERDİM, AĞLAMAYACAĞIM'

Orta Camisi'nde gerçekleştirilen cenaze törenine katılan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla sık sık "Şehitler Ölmez, VatanBölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Şehit Halit Özçelik'in eşi Duygu Özçelik'in cenazede soğukkanlı olması dikkat çekti. Metanetini koruyan ve oldukça vakurlu olan Duygu Özçelik, cenaze boyunca eşinin künyesini boynundan çıkarmadı ve ondan geriye kalan fuları sık sık kokladı. Asker selamı veren Duygu Özçelik, "Ona söz verdim, ağlamayacağım. Onunla gurur duyuyorum. Ben bir şehit eşiyim" diye konuştu.


NAAŞI TEKBİRLE KARŞILANDI

Bu arada, cenaze alanında bulunan şehit babası Hüseyin Özçelik, şehit Halit Özçelik'in kardeşi polis memuru Ahmet Özçelik ve diğer aile fertlerinin metanetli oldukları ve ağlamadıkları gözlendi. Tören alanında toplanan binlerce kişi, şehit Halit Özçelik'in naaşının cenaze alanına getirilmesini "Allahü Ekber" diyerek karşıladı. Burada bir konuşma yapan Ordu Jandarma Komutanı Albay Celal Çürek, şehit Halit Özçelik'e hitaben konuştu. "Aziz şehidim, ebedi istirahatgahında rahat uyu" diyen Albay Celal Çürek,"Bu ulus sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir. Türk askeri, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/ Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' mısralarını damarlarındaki asil kanda hissetmiştir. Silah arkadaşların olarak aziz hatırını sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz" dedi.

Albay Çürek'in konuşmasının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına başta Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz, protokol mensupları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, daire müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Halit Özçelik'in naaşı, yine binlerce kişinin 'Allahü Ekber' nidalarıyla cenaze aracına yerleştirildi. Şehit Halit Özçelik, şehirmezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

16 yıl önce