|

Şehit haberi Rize'deki baba ocağına ulaştı

Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan Onbaşı Metin Çetin'in Rize'deki ailesine acı haber ulaştı.

Cihan
00:00 - 9/02/2012 Perşembe
Güncelleme: 11:37 - 9/02/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Şehit haberi Rize'deki baba ocağına ulaştı
Şehit haberi Rize'deki baba ocağına ulaştı

Hakkari'de 6 askerin yaralandığı çatışmada onbaşı Metin Çetin'in şehit olduğu haberi, Rize'nin Yeniköy Mahallesi'nde yaşayan ailesine İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu tarafından verildi. Haberle gözyaşlarına boğulan aileye Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran ve Rize Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu taziye ziyaretinde bulundu.


Baba Ahmet Çetin, oğluyla en son 2 gün önce telefonda görüştüğünü ve kendisine nöbette olduğunu söylediğini belirtti. Çetin, “Devamlı oğlum ile görüşüyorduk. En son görüşmemizde abisinin Rize'den kendisine gönderdiği çayın eline ulaştığını söylemişti bana.” dedi.


Oğlunun öldüğü haberi kendisine verilmeyen, oğlunun yaralı olduğu bilgisine sahip olan anne Havva Çetin ise sağlık ekipleri tarafından sakinleştirildi.


Şehit Onbaşı Metin Çetin'in askerliğinin bitmesine 75 gün kaldığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin yarın doğum yeri olan Rize'nin Güneysu ilçesi Kıbledağı köyünde toprağa verileceği belirtildi.

12 yıl önce