|

Şehit savcıya değil teröristlere üzüldüler

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nin 6. katındaki odasında DHKP-C'li teröristler tarafından rehin alınması olayı devam ederken bazı gazeteci ve sanatçıların korkunç yorumları sosyal medyada büyük tepki çekti. Ceyda Karan, Mirgün Cabas, Barış Atay, savcımızı şehit eden 2 teröriste açıkça destek veren twitler attı. El Cezire Türk ise savcımızı şehit eden teröristlere "eylemci" diyerek devlete baş kaldıranların diliyle haberler yaptı.

Yeni Şafak
23:59 - 31/03/2015 Tuesday
Güncelleme: 11:48 - 1/04/2015 Wednesday
Yeni Şafak

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Kiraz'ı şehit eden 2 DHKP-C'li terörist de İstanbul Adliyesi'ndeki operasyon esnasında öldürüldü.



Türkiye büyük bir korku içinde başına silah dayanmış savcının sağ kurtulması için dua ederken bazı sanatçı ve gazetecilerin teröristlere destek veren twitler atması ya da benzer paylaşımları RT etmesi dikkat çekti.



Ceyda Karan'dan teröristlere IŞİD göndermeli destek

Gezi olaylarından bu yana devletin güvenlik güçlerine karşı yapılan her türlü eylemi sonuna kadar destekleyen gazeteci Ceyda Karan, adliyedeki teröristlerin "IŞİD militanı olsalar öldürülmeyeceğini" hatta "kıllarına bile zarar gelmeyeceğini" savunan bir tweeti paylaştı.



Ceyda Karan, paylaştığı twitle teröristlere sahip .çıktı.. ERSİN ÇELİK 2015-04-01T01:21:05.1177830+03:00 Ceyda Karan, paylaştığı twitle teröristlere sahip .çıktı..


Eylemden ders çıkarılmasını istedi

CNNTürk'te program yapan Mirgün Cabas twitter hesabından, savcının başına silah dayanmış terör eylemini değil de Berkin Elvan'ın ölümü üzerine yapılan yorumları eleştirdi. Cabas "bu eylem nasıl biterse bitsin çıkarılacak tek ders var: çocukları vurmayın, annelerini yuhalatmayın" yazdı. Cabas'ın yorumuna çok sayıda tepki twiti geldi.


Mirgün Cabas, eylemin meşrulaştıran twit attı. ERSİN ÇELİK 2015-04-01T01:23:00.1706986+03:00 Mirgün Cabas, eylemin meşrulaştıran twit attı.


Teröristlere "kulak verin" çağrısı

Oyuncu Barış Atay ise savcıyı makamında şehit eden teröristlere operasyon yapılmasını eleştirerek, teröristlerin taleplerinin karşılanmamasına tepki gösterdi.



Sanatçı Barış Atay ise eylemcilerin taleplerinin karşılanmasını istedi.


El Cezire Türk "terörist" diyemedi

Katar sermayeli El Cezire Türk ise savcımızı şehit eden teröristlere "eylemci" diyerek devlete baş kaldıranların diliyle haberler yaptı.



El Cezire Türk, teröristler için ısrarla "eylemci" ifadesini kullandı. ERSİN ÇELİK 2015-04-01T01:19:25.8207941+03:00 El Cezire Türk, teröristler için ısrarla "eylemci" ifadesini kullandı.


Mirgün Cabas için imza kampanyası

Öte yandan terör eylemine destek veren twiti ile tepki toplayan CNNTürk programcısı Mirgün Cabas için de imza kampanyası başlatıldı. "Teröristleri destekleyen Mirgün Cabas'a tepkinizi gösterin" başlığı ile Change.org'da açılan imza sayfasına çok sayıda kişi tepki içeren mesajlarını bıraktı.


#Savcı Mehmet Selim Kiraz
#Ceyda Karan
#Mirgün Cabas
#Melis Alphan
#El Cezire Türk
9 years ago