|

Şehitlerin kanı parayla ölçülmez

Mavi Marmara'da hayatını kaybedenlerin yakınlarından İsrail’in bir milyar dolarlık teklifine tepki geldi. Şehitlerin kanının parayla ölçülemeyeceğini belirten aileler, “Onlar, Gazze’nin özgürleşmesi ve ambargonun kalkması için canını verdi. Tek şartımız ablukanın tamamen kaldırılması” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 21:25 - 5/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak
İsrail’in Musevi asıllı bir iş adamı üzerinden irtibat kurduğu Mavi Marmara mağdurlarına 1 milyar dolarlık hibe ve Mersin Limanı üzerinden Gazze’ye ambargoyu gevşetecek “Yeşil Hat” teklifi şehit ailelerinin tepkisi çekti. Mavi Marmara’nın en genç şehidi Furkan Doğan’ın babası Doç. Dr. Ahmet Doğan,  şehit yakınlarının birinci önceliğinin ambargonun tamamen kaldırılması olduğunu söyledi.

TEKLİFİ GÖRÜŞMEYİZ

Şehitlerin kanının parayla ölçülemeyeceğini belirten Doğan, “Onlar Gazze’nin özgürlüğü için şehit oldular. Gazze tamamen özgürleşene kadar hiçbir teklifi kabul etmemiz mümkün değil” ifadelerini kullandı. İsrail’in teklifinin sadece bununla yetirli kalmayacağını, davalardan vazgeçilmesi de teklif edebileceğini söyleyen Doğan, avukatların teklifi görüşmeye bile değer görmeyerek geri çevirmesini yerinde bir karar olarak gördüklerini dile getirdi.

İSRAİL KENDİ OYUNUNU OYNAMAK İSTİYOR

Şehit İbrahim Bilgen’in oğlu İsmail Bilgen de ambargo tamamen kaldırılmadan Mavi Marmara konusunda nihai hedefe ulaşmanın mümkün olmadığını söyledi.  İsrail’in daha önce de benzer tekliflerle geldiğine dikkat çeken Bilgen, ‘’Burada paranın devreye girmesi başlı başına bir utanç vesilesi. İsrail kendi oyununu oynamak istiyor. Şehitlerin bedeli parayla ölçülemez’’ diye konuştu.  

TAZMİNATI KONUŞMAYI ZUL GÖRÜYORUM

Mavi Marmara Şehidi  Çetin Topçu’nun eşi Çiğdem Topçu ise, İsrail’in sözlerine güvenmediklerini söyledi. İsrail’in kendilerini tazminata yönlendirerek istediği alana çekmek istediğini ifade eden Çiğdem Topçu, "Bizim için ilk şart ablukanın ortadan kaldırılması. Bu durumda tazminatı konuşmayı bile kendime zul görüyorum’’ dedi. İsrail’in teklifini gündemi saptırma girişimi olarak değerlendiren Topçu,  teklifin  11-12 Mart’ta yapılacak Mavi Marmara davası öncesine denk gelmesinin tesadüf olmadığını söyledi.

Samsun’a çıkıyor

İsrail saldırısının ardından insanlık vicdanının sembolü haline gelen Mavi Marmara gemisi uzun aradan sonra Samsun ve Çanakkale’ye yelken açıyor. Dün İstanbul’dan yola çıkan Mavi Marmara gemisi yarın Samsun’a ulaşacak. Gemide oluşturulan ve mazlum coğrafyalardaki sıkıntıları anlatan sergi ise 10 gün boyunca Samsunluların ziyaretine açık olacak. Mavi Marmara daha sonra Çanakkale’ye hareket edecek.

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100. YILINI KUTLAYACAK

Gemi, 17 Mart'ta  Samsunport’tan Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle Çanakkale’ye hareket edecek. Mavi Marmara'da  üniversite öğrencileri,  akademisyenler, STK temsilcileri ile farklı coğrafyalardan Samsun’a gelen yabancılar  yer alıyor. 
#İsrail
#Mavi Marmara
#Gazze
9 yıl önce