|

Şehre taze kan

İstanbul’a deniz doldurularak yapılan iki dev park, şehrin kapladığı alanı artırdı. Maltepe ve Yenikapı parklarıyla İstanbul’un yüzölçümü, 5 bin 315 kilometre kareye çıktı. Miting alanı olarak da kullanılan parklardaki ağaçlandırma ve inşaat çalışmaları ise halen devam ediyor.

Yeni Şafak
04:00 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 22:43 - 27/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul’da Maltepe ve Yenikapı’ya deniz doldurularak yapılan biri dünyanın en büyüğü iki şehir parkı, İstanbul’un yüzölçümünü arttırdı. Toplam alanı yaklaşık 2 kilometre kare olan parkların içinde ise binlerce araçlık otopark, miting alanları, eğlence ve hobi amaçlı bölümler bulunuyor. Parklar toplam alanlarıyla İstanbul’un yüzölçümünü 5 bin 313 kilometre kareden 5 bin 315 kilometre kareye çıkardı. Halkın kullanımına açılan ancak bazı bölümlerde inşaatların devam ettiği İstanbul Şehir parklarının da ağaçlandırma çalışmaları sürüyor. Öte yandan Eyüp’teki Feshane’ninde Yenikapı şehir parkına taşınacağı açıklandı. 


DÜNYANIN EN BÜYÜK PARKI

Maltepe sahil yolunda denizde 1 milyon 200 bin metrekarelik bir alana dolgu yapılarak oluşturulan dünyanın en büyük şehir parkı unvanı alan parkın yüzde 90’ı tamamlandı. Bugüne kadar park içinde dikilen ağaç sayısı 25 bini geçti. Parkta bir miting alanı, atletizm pisti, futbol sahaları, halı sahalar, biri uluslararası maçlar için 5 tenis kortu ile, 8 basketbol, 4 voleybol sahası, 2 mini golf alanı, 7 bin 500 metrelik bisiklet parkuru, 2 trafik eğitim pisti, çocuk oyun alanları, Türkiye’nin en büyük kaykay pisti, lokantalar, bilim parkı ve helikopter pistleri yer alıyor. Park içinde 255 bin metrekare yürüyüş alanı da yer alıyor. 


1 MİLYON KİŞİ KAPASİTELİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde 23 Mart 2014 tarihinde düzenlediği mitingle kullanıma açılan Yenikapı şehir parkı ise 715 bin metre karelik bir alana sahip. Yine denize dolgu yapılarak oluşturulan Yenikapı şehir parkı içinde miting, konser veya fuar alanı olarak kullanılmak üzere tasarlanmış yaklaşık 1 milyon kişi kapasiteli bir miting alanı barındırıyor. İnşaat çalışmaları devam eden Yenikapı şehir parkının bittiğinde 415 bin metrekaresi yeşil alan olarak ağaçlandırılacak.

#istanbul
#yenikapı
#park
9 yıl önce