|

Şener jandarmadayken 'bitirelim şu işi' dedi

Ergenekon sanığı emekli Org. Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı ortaya çıktı. Mukaddes Eruygur, darbe girişimlerinin perde arkasını anlattığı ses kaydında Şener Eruygur'un “Jandarmadayken bitirelim şu işi” dediğini söylüyor.

İlhan Toprak
00:00 - 9/03/2010 Salı
Güncelleme: 00:49 - 9/03/2010 Salı
Yeni Şafak
Şener jandarmadayken  'bitirelim şu işi' dedi
Şener jandarmadayken 'bitirelim şu işi' dedi

Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Org. Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a ait olduğu iddia edilen ve ortam dinlemesi olduğu anlaşılan ses kaydı ortaya çıktı. Ses kaydında Mukaddes Eruygur, şöyle konuşuyor: “Ay ben de anlamıyorum vallahi hiç. Devlet mevlet kalmamış. İşte jandarmayken, bütün orgeneraller bir toplantı yapıyor ayda bir. Hilmi Özkök Paşa'nın zamanında biliyorum. Şener o zaman bitirelim şu işi demişti. Biz bu işi bitirelim dedi. Kimse sesini çıkartmıyor.”

FIRTINA PAŞA SÜPERDİ

Mukaddes Eruygur ses kaydında Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanlığı yaptığı dönemde tüm kuvvet komutanlarının hükümetle uğraştığını dile getiriyor. Eruygur, “Yani görevimiz çok zor geçti. Çok çetin geçti. Hükümetle uğraştı. Hilmi ile uğraştı. Hilmi'yi yola getirmeye çalıştılar. Tabii herkes az buçuk hem fikirdi. Dört kişiyi susturdu. Öyle bir güç var elinde. Yani herkes uğraştı. Yani bütün o günün komutanları bu hükümetle uğraştı. Yani uğraşmadı dersem günah olur. Herkes bu işin bilincindeydi. Fırtına Paşa'da süper. hepsi süper. yani bir canım var diyor. O da gitsin ne olacak öleceğim nasıl olsa” şeklinde konuşuyor.

ÖZKÖK, BİR KAŞIK SUDA BOĞACAKTI

Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanı olmasına “Ülkeye zarar verdi” diyen Eruygur “Hilmi Paşa zaten bunların fikrinde. Eee bunlar getirdi işte. Terfi etti. Bilinemedi. Nasıl ki bu hükümet tek başına gelince öyle çıktı ortaya. Yani Şener'i bir kaşık suda boğacaktı adam” diyor. Metacafe.com adlı internet adresinde yayınlanan ses kaydında Mukaddes Eruygur kuvvet komutanlarının savcılık tarafından sorgulanmasına ilişkin tedirginliğini “Yani bizde tedirginiz paldır küldür götürüyorlar” sözleriyle ifade ediyor.



14 yıl önce