|

Senet tuzağı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, velileri özel dersaneler konusunda uyardı. Avcı, 1 Eylül’de kapanacak olmalarına rağmen bazı dersanelerin velilerden senet almaya çalıştığını, konuyla ilgili soruşturma açtıklarını belirtti.

Yeni Şafak
04:00 - 30/05/2015 samedi
Güncelleme: 21:00 - 29/05/2015 vendredi
Yeni Şafak

Özel okula dönüşüm sürecinde, üst eğitim kurumuna hazırlık niteliğindeki dershanelerin 1 Eylül 2015 itibarıyla faaliyetlerine son verileceğini hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bakanlığına, bazı kurumların 'bu tarihten sonra da faaliyet göstereceklermiş gibi' senet imzalattıklarına ve peşinat aldıklarına dair bilgiler ulaştığını bildirdi.



NE KOPARSAK KÂRDIR


Bu iddialara ilişkin soruşturma yaptıklarını belirten Avcı, “Velilerimizi bir kez daha uyarmak istiyorum. Katiyen senetler imzalamasınlar, herhangi bir ödeme yapmasınlar, 1 Eylül 2015 tarihinden sonrası için herhangi bir taahhütte bulunmasınlar. Çünkü, 1 Eylül 2015'ten sonra böyle bir kurum olmayacak ya da özel okula dönüşecekler. Zannediyorum bu tür yollara başvuranların bir kısmı kötü niyetli, belki kapatacak, 'kapatmadan önce ne koparabilirsem kardır' gibi böyle kötü niyetli bir girişimde olabilir, onun için velilerimizin bu konuda bir kez daha uyarmak istiyorum” diye konuştu.



BEŞERİ KAPASİTEYE YATIRIM


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Halk Eğitim Merkezlerini hem kapasite hem eğitici olarak 'beşeri kapasite' olarak artırıyoruz. Mezun öğrencilerimiz de takviye kurslarını buralardan alabilecekler” dedi. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden TEOG sınavlarındaki 6 derse ilişkin kazanım testleri yayımladıklarını anlatan Bakan Avcı, bu testlerin büyük rağbet gördüğünü ve 2 milyonun üzerinde kişinin bilgisayarına indirdiğini belirtti. Nabi Avcı, kazanım testlerini Eylül ayından itibaren ortaokul son sınıflar ve liseden başlayarak bütün kademelere yönelik hazırlayacaklarını bildirdi.



YENİ TEŞVİK MÜJDESİ


Bakan Avcı, özel okula devam edecek öğrencilere verilecek teşviğin artırılmasını planladıklarını söyledi. Maliye Bakanlığına bu konudaki önerilerini sunduklarını da bildiren Avcı, şöyle konuştu: “Milli Eğitim Bakanlığı olarak Maliye Bakanlığına yaptığımız son öneri, 350 bin öğrenciye bu hakkın tanınması ve ödenecek teşvik miktarının da geçen yıla göre yüzde 10 oranında arttırılması doğrultusundaydı.”



Okullara tüzel kişilik


Bakan Avcı, her okulun kendi bütçesine sahip tüzel kişiliğe haiz bir kurum olması yönünde planlamalar yaptıklarını vurgulayarak, “O tüzel kişiliklerin yerel yönetimlerle, belediyelerle daha yakın bir işbirliği içinde olmasını da öngörüyoruz. Yani veliler, çocuklarının gittiği okulun temizliğinden altyapısından eğer belediyeyi de sorumlu görebilir hale gelirlerse, oralara götürülecek olan yerel hizmetlerin kalitesi de artar. Bu değişim çok olumlu olacak. Bu rekabet, okulların kalitesini çok arttırır. Belediyelerin rekabetini içerir aynı zamanda.” şeklinde konuştu.



#Nabi Avcı
#Halk Eğitim Merkezleri
#özel okullar
il y a 9 ans