|

Sevgi evi çocuğuna özel okulda eğitim

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sevgi Evleri'nde kalan çocukların akademik başarısını artırmak için düğmeye bastı. Başarılı 500 kimsesiz çocuk özel okulda okuyacak. 60 ildeki özel okullar en az 3 çocuğu almayı kabul etti. Çocukların cep harçlığı ise devletten

Ayfer Mallı
00:00 - 24/08/2012 Cuma
Güncelleme: 23:02 - 23/08/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Sevgi evi çocuğuna özel okulda eğitim
Sevgi evi çocuğuna özel okulda eğitim

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sevgi Evleri ve Çocuk Evleri'nde kalan 500 çocuğu özel okula bedava gönderecek. Bakanlık çocukların özel okulda sıkıntı çekmemesi için tüm ihtiyaçlarını kendi karşılayacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sevgi Evleri'nde kalan çocukların akademik başarısını artırmak için düğmeye bastı. Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalayan Bakanlık, okullarında başarılı olan 500 ailesiz ve yardıma muhtaç çocuğu özel kolejlere yazdıracak. Her sene bu sayıyı artırmayı amaçlayan Bakanlık, çocukların daha iyi okullarda eğitim alarak hayata daha hazır hale gelmesini hedefliyor.

HEPSİ SEVGİ EVİNDEN

Çalışmayla ilgili 60 ilde birçok özel okula yazılar gönderildi ve anlaşmalar sağlandı. Her özel okul en az 2 ya da 3 çocuğu okuluna almayı kabul etti. Bakanlık, çocukların okulda sıkıntı çekmemesi ve kendini rahat hissetmesi için tüm giderlerini kendi bütçesinden karşılayacak. Çocukların özel okulun kurallarına göre giyinmesi sağlanacak. Ayrıca çocukların derslerde kullanacağı malzemeler de alınacak. Çocukların cebine her gün belli miktarlarda harçlık konulacak.

Bakanlık 500 çocuğu okul başarısına göre seçecek. Bu konuda detaylı bir araştırma yapan Bakanlık sevgi ve çocuk evlerinde kalan öğrencilerin yurtta kalan çocuklara oranla daha başarılı olduğunu tespit etti. Sevgi ve çocuk evlerinde kalan öğrenciler bu başarılarından dolayı özel okullara gönderilme hakkı kazandı. Proje ile çocukların akademik, sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal başarılarının artırılması, meslek edindirilmelerinin sağlanması, başarılarını olumsuz etkileyen durumların tespit edilmesi ve anında müdahale edilmesi amaçlanıyor. Bakanlığın 2011 yılında 157 öğrenciyi bu şekilde özel okula kaydettirdiği öğrenildi. Yurt genelinde 48 özel okulda eğitim gören çocuklar dönem sonunda karnelerini alarak Bakan Fatma Şahin'e takdim etmişti.


12 yıl önce