|

SGK'dan herkesi ilgilendiren açıklama

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, yüz nakli operasyonu geçiren hastalara 2 aylık tedavileri için SGK tarafından yaklaşık 100 bin lira ödeme yapılacağını bildirdi.

İha
00:00 - 30/03/2012 Cuma
Güncelleme: 13:02 - 30/03/2012 Cuma
Yeni Şafak
SGK'dan herkesi ilgilendiren açıklama
SGK'dan herkesi ilgilendiren açıklama

SGK Başkanlığı'nda düzenlenen 'Risk Odaklı Denetim Modeli' bilgilendirme toplantısında konuşan SGK Başkanı Acar, yüz nakli hastaları için yapılacak ödemelere ilişkin rakamları açıkladı. Acar, "Yüz nakli için ameliyat ve sonrası 15 gün içinde sunulan hizmetler için 42 bin TL paket fiyat işlem fiyatı belirlenmiştir. Ayrıca üniversite hastaneleri için yüzde 10 ilave ödeme dahil edildiğinde bu hizmet için kurumumuz tarafından 46 bin 200 TL ödeme yapılacaktır. Bu hastaların 15 günlük tedavi sonrası yaklaşık 2 ay tedavilerinin devam etmesi ve bu işlemlerinde kurum tarafından ödenecek olması dikkate alındığında yaklaşık 100 bin TL'ye yakın bir ödeme yapılmış olacaktır" dedi.

SGK Başkanı Acar, toplantı sonrasında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevapladı. Bir gazetecinin 'Hacettepe Üniversitesi'ndeki yüz nakli endikasyon dışıysa ödeyecek misiniz' sorusuna Acar, "Belli parametreler var. Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kurallar ayrı, bizim belirlediğimiz kurallar ayrı. Bir işleme ne ödenip ödenmeyeceği SUT'de yer almıştır. Parayı geri ödeme kurallarını biz belirleriz. Hacettepe Üniversitesi ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nın ve bizim yaptığımız değerlendirmeler ayrı" karşılığını verdi.


12 yıl önce