|

Sıfır noktasına yakın çatışma sınır kapısını kapattırdı

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus kasabasında Irak Şam İslam Devleti ile İslami Cephe grupları arasındaki çatışmalar nedeniyle Gaziantep'teki Karkamış Sınır Kapısı giriş çıkışa kapatıldı.

Aa
00:00 - 7/01/2014 Salı
Güncelleme: 19:44 - 7/01/2014 Salı
Yeni Şafak
Sıfır noktasına yakın çatışma sınır kapısını kapat
Sıfır noktasına yakın çatışma sınır kapısını kapat

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus kasabasında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile İslami Cephe grupları arasındaki çatışmalar sürüyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İslami Cephe ile IŞİD güçleri arasında Cerablus bölgesinde dün başlayan çatışmalarda ağır silahlar ve füze kullanılıyor. Şehir merkezi ve kırsal bölgelerde süren çatışma nedeniyle kasaba halkı dışarıya çıkamamaları konusunda uyarılıyor. Bölgedeki 7 çadır kente çatışmalardan dolayı insani yardım ulaştırılamıyor. Kamplardan birine 3 füze düştüğü bildirilirken, İslami Cephe'nin kasaba girişine askeri yığınak yaptığı öğrenildi.

Bu arada çatışmalardan etkilenen kamplarda yaşanan ekmek ve su ihtiyacından dolayı Türkiye'den acil yardım çağrısında bulunuldu.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardım çağrılarının kendilerine ulaşması üzerine harekete geçtiklerini belirtti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayının konuyla ilgili çalışma yaptığını ifade eden Dalmaz, "İnsani yardım malzemelerini yarın bölgedeki kamplara ulaştırmaya çalışacağız. İlk etapta ekmek, su ve temel gıda maddelerini göndereceğiz. İrili ufaklı 7 kamptan oluşan ve çoğunluğunu Türkmen kadın ve çocukların oluşturduğu 10 bin kişinin barındığı kamplara günlük 10 bin ekmek ulaştırmayı planlıyoruz. Ayrıca bölgeden gelebilecek yaralılara karşı 112 Acil Servis ekipleri Karkamış Sınır Kapısı'nda hazır bekletiliyor" dedi.

Öte yandan çatışmalardan dolayı Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki Karkamış Sınır Kapısı geçici olarak giriş çıkışa kapatıldı.

10 yıl önce