|

Şifre: Açık çay

11 gün önce göreve başlayan ve Taksim’de bir kafede gençlere şifreli uyuşturucu satıldığı bilgisini alan Narkotimler, müşteri kılığında girdikleri mekanda, ‘açık çay’ siparişine bonzai, ‘sütlü kahve’ isteğine esrar servisi yapıldığını tespit etti. Gözaltına aldıkları işyeri sahibi ve garsonlar mahkemece tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2014 вторник
Güncelleme: 22:04 - 22/12/2014 понедельник
Yeni Şafak
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde 11 Aralık günü hizmete başlayan Narkotim polisleri, 11 günde 97 torbacıyı yakalarken, çeşitli miktarlarda ve farklı içerikte uyuşturucu madde ve çok sayıda silah ele geçirdi. 39 ayrı ilçede okul önleri ve çevresinde görev yapan Narkotim polislerinin kısa sürede elde ettiği sonuçlar, projenin başarısını da ortaya koydu.

ŞİFRELİ UYUŞTURUCU SATIŞI

İstanbul Narkotim ekipleri, Taksim’de genellikle öğrencilerin gittiği bir kafede şifreli uyuşturucu satışı yapıldığını belirledi. Kafeye müşteri kılığında giren Narkotim ekibi, işletmecilerin uyuşturucu satışına ilginç bir yöntem bulduğuna şahit oldu. Garsonların, ‘açık çay’ istiyorum diyene ‘bonzai’, ‘sütlü kahve’ siparişine esrar servisi yaptığını tespit eden ekip, hemen harekete geçerek, kafe sahibi Y.M. (22), garsonlar B.C. (26) ve Z.A. (28)’yı gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan işyeri sahibi ve garsonlar tutuklandı. Esenler’deki bir okulun çevresinde yapılan operasyonla da 7 kişi yakalandı. Şebeke lideri A.U. (22) ve H.Y. (21) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yine Esenler’de öğrencilerle arkadaşlık kurarak uyuşturucu satan S.K. (21) isimli bir torbacı yakalanarak, tutuklandı.

2 CİNAYET, 1 İNTİHAR AYDINLANDI

Narkotim polisleri, uyuşturucu operasyonları sırasında 2 cinayet ve 1 intiharı da aydınlattı. Uyuşturucu soruşturması kapsamında çalışma yürüten polisler Fatih’te öldürülen Abdurrahman Yeşildağ’ın katil zanlısı N.B.’ye ulaştı. Beyoğlu Dolapdere’de yapılan başka bir operasyonda ise cinayet, uyuşturucu satışı gibi suçlardan hakkında 29 yıl kesilmiş hapis cezası bulunan Serkan Özgörür yakalandı. Beyoğlu Sururi Mahallesi’nde bulunan eski bir metruk binaya sırt çantalı kişilerin girip çıktığı ihbarı üzerine polis, bu binaya baskın düzenledi. Yapılan operasyonda, bina içerisinde 10 gün önce intihar eden bir kişi bulundu. Polis binaya girip çıkan 2 kaçak Afgan’ı da gözaltına aldı.

11 günde 97 torbacı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla 11 Aralık günü hizmete başlayan İstanbul Narkotim polisleri, 11 günde çok sayıda operasyona imza attı. 55 uyuşturucu olayına müdahale eden ekipler, 106 içiciyi gözaltına aldı. Okul önlerinde uyuşturucu satan 97 torbacı gözaltına alınırken bunlardan 45’i tutuklandı. Operasyonlarda öğrencilere satılmak üzere hazırlanan, 677 gram bonzai, 6 kilo 352 gram esrar, 4 bin 84 adet sentetik uyuşturucu extacy, 101 adet kaptagon, 199 gram kokain, 1 kilo 902 gram eroin, 441 gram hint keneviri, 44 bin 555 TL uyuşturucu parası, 340 ABD Doları, 7 bin 10 Euro, 11 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 2 adet kuru sıkı tabanca ve çok sayıda uyuşturucu yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.


Kendimden tiksindim

İstanbul’da yaşayan ve yaklaşık 6 yıldır uyuşturucu bağımlılığından kurtulmaya çalışan 18 yaşındaki Devirhan Palabıyık, mücadelesinde en büyük desteği annesinden alıyor. Genç yaşta saplandığı uyuşturucu batağından bir türlü kurtulamayan, hastaneye gidip ilaçlar aldığı her denemesinde başarısız olan Palabıyık’ın hayatı, İstanbul Sefaköy’deki Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği’ne (AYBUDER) gitmesiyle değişti. Annesiyle bir yıldır dernek binasında kalan Palabıyık, “ilaçsız tedavi” olarak nitelendirilen rehabilitasyonla kendisi gibi diğer bağımlılara tutunup ayakta kalma mücadelesi veriyor. Uyuşturucuyu bulmak için hırsızlık bile yaptığını söyleyen Palabıyık, “Bir gün öyle bir noktaya geldim ki aynaya baktığım zaman kendimden tiksiniyordum. ‘Sen kimsin, ne hale geldin’ diyordum. Annemin gözyaşına dayanamayan merhametli bir çocuktum ama geldiğim nokta bambaşkaydı” diyor. Oğlunu uyuşturucu batağından kurtarmak için çırpınan anne Duriye Özlü ise “Bu, bir aile hastalığı. Aile olarak biz değişmezsek, çocuklarımızın bu hastalıktan kurtulması imkansız” diye konuşuyor.

#uyuşturucu
#Narkotik
#Serkan Özgörür
9 лет назад