|

Sigara bıraktıran film

Reklamcı Yücel Yolcu''nun çektiği ''Bırakmak İstiyorum'' filminin montajını yapanlar bile sigarayı bırakmış. Yolcu, filmde ''Sigara sizi öldürür'' demeden izleyenlere sigarayı bıraktırmayı hedeflediğini söylüyor.

Kübra Sönmezışık
00:00 - 6/04/2014 Pazar
Güncelleme: 19:37 - 5/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Sigara bıraktıran film
Sigara bıraktıran film

Emre Üstünuçar''ın 10 yıllık terapistlik tecrübelerinden yola çıkılarak reklamcı Yücel Yolcu tarafından sinemaya uyarlanan Bırakmak İstiyorum filmi dünya da sigarayı bıraktırmak için çekilmiş ilk sinema filmi. Yücel Yolcu yönetmenliğini yaptığı filmin ortaya çıkışını şu cümlelerle anlattı: ''Terapist Emre Üstünuçar yıllardır sigarayı bırakma terapisi uyguluyordu. Bir gün Emre''yi aradım ve arkadaşlarımla beraber terapi istedim. Emre''de gelirken kamerayı getir beni terapide çek'' dedi. Çektiğim altı buçuk saatlik seansı bir buçuk saate indirdim. Montaj sürecinde izleyen birkaç arkadaş da sigarayı bıraktı. Emre bana ''Yücel bu görüntüleri sinemaya taşıyalım'' dedi. Bende bir filmim yapıp orada insanların neden bağımlı olduklarını kendilerine göstermek istedim.''

BIRAKAN DUA ETTİ

''Bırakmak İstiyorum'' filminin filmden çok bir uyanış olduğuna değinen Yolcu, sigara bağımlısı bir insanın sigara içmesinin sebebi kendisine keyif verdiğini düşünmesi olduğunu söyledi. Yolcu ''Sigaranın bizi rahatlattığını inanıyoruz. Bu tamamen yanlış bir algı. Bu yanlış algı nesilden nesile insanlara aşılandı.'' şeklinde konuştu. Yücel Yolcu, ''Filmi izleyen birkaç kişi sigarayı bıraktı. Bizim için önemli olan sigarayı bıraktırmak değil bir farkındalık ortaya koymaktı'' dedi. Yolcu, ''filmi izleyip sigarayı bırakanlardan çok dua aldım'' dedi.

10 yıl önce