|

Sigara ile mücadele için mahalle baskısı gerekli

Gençlerin kötü alışkanlıklardan korunmasında sosyal bilincin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mahalle baskısı diyorlar ya hani, bu konuda yapmak lazım. Geleceğimizin menfaati var" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:39 - 4/03/2015 Çarşamba
Diğer
Gündem
Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigarayı bırakmasına vesile olduğu her insanın ‘yeniden doğuşuna vesile olmuş gibi sevindiğini söyledi. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Zümrüdüanka “Yeşilay En’leri 2015 Ödül Töreni’ne katılan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, sigara başta olmak üzere tüm zararlı alışkanlıklara karşı çok özel bir hassasiyete sahip olduğunu vurguladı. 

Erdoğan şunları söyledi: “Kimin cebinde bir sigara paketi, elinde sigara görürsem, yılmadan usanmadan elinden alır ve paketi nasıl alırım diye bir mücadele içine girerim. Hatta, söz isterim. ‘Bırakırım’ değil, ‘Bıraktım’ diye söz isterim. Ben birine sigarayı bıraktırdığım zaman, adeta yeniden doğuşuna vesile olmuş gibi mutlu oluyorum. ‘Sigarayı bıraktım’ diyenleri de takip ettiğim de oluyor.”

MÜCADELE ANAYASAL BİR GÖREV

Anayasa’nın 58. maddesinde “Gençliğin Korunması” başlığı altında “Devlet, gençliği alkol düşkünlüğünden, kumar ve uyuşturucudan korumak için gerekli tedbirleri alır” hükmünün bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, “Yasal değil, Anayasal bir görev. En gelişmişinden en geri kalmışına kadar tüm ülkeler halkını bundan korumak için yoğun gayret içindedirler” diye konuştu. 

Cezanın, yasağın etkisinin gözardı edilemeyeceğini kaydeden Erdoğan, bununla birlikte bu mücadelenin sosyal reaksiyon oluşturmanın da mecburiyet olduğunu kaydetti. Erdoğan, “Hani mahalle baskısı diyorlar ya, bu konuda hakikaten mahalle baskısı yapmak lazım. Sigara içenin ayıplandığı bir sosyal alanı tesis etmeliyiz. Çünkü burada insanlığın menfaati var. Geleceğimizin menfaati var” dedi.

SAĞLIKLI NESİL YETİŞTİRMELİYİZ

Bu mücadelenin bir cumhurbaşkanı, bir baba, eş, torun sahibi olarak millete karşı görevi olduğunu kaydeden Erdoğan, “Yine alkol alışkanlığıyla ilgili de hassasım. Bütün bunlar bir felaket zincirinin halkaları gibidir. Bununla topyekün mücadele etmeden sağlıklı nesiller yetiştiremeyiz” diye konuştu.
#Erdoğan
#Cemal Reşit Rey Konser Salonu
#Yeşilay En’leri
9 yıl önce