|

'Sigarayı bıraktım' mesajı çözdü

Vedat Şahin-Ferdi Topal cinayeti, filmlere konu olacak bir detaydan hareketle çözüldü. Olay sırasında bölgede bulunan bir kişinin ‘sigarayı bıraktım abi’ şeklindeki mesajının izini süren polis, cinayetin Sarallar tarafından işlendiğini tespit etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:15 - 25/01/2015 Pazar
Yeni Şafak
İstanbul Nişantaşı’nda Vedat Şahin ve koruması Ferdi Topal'ın öldürülmesi ilgili olayı bir cep mesajıyla çözdüğü ortaya çıktı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son yılların en büyük mafya infazını aydınlatmayı başardı.  Organize polisi, olay anında baz istasyonlarından olay yerinde bulunan tüm cep telefonlarının kaydını inceleme aldı. Yapılan incelemeler sırasında, baz istasyonu kayıtlarına göre olay yerine çok yakın bir mesafede bulunan bir kişinin, cep telefonu fihristinde “Y” olarak kayıtlı bulunan bir cep telefonu numarasına “sigarayı bıraktım abi” mesajı attığını belirledi.

10 YIL ÖNCE DE AYNI ŞİFRE 

 Organize polisi, bu mesajdan, cinayeti Saraların yaptığını tespit etti. 10 yıl önce Hüseyin Saral’ın öldürülmesinin ardından Sedat Şahin’in bir adamı ile yaptığı telefon görüşmelerinde, “dışarıda mısın? Sorusuna ‘Hee, burada sigara terapisi uygulamaya geldim. Sigarayı bıraktırdım, gidiyorum şimdi” sözleriyle şifreli bir mesaj verdiği kayıtlara geçmişti.

MESAJI ALDI GÜRCİSTAN'A KAÇTI 

Saral ailesinden, Y.S.’nin cinayet gözcüsüne “silahlar susunca bana mesaj at” dediği, gözcünün de silahların susmasının ardından, cep telefonuna “Y” olarak kaydettiği “Y.S.”ye “sigarayı bıraktım abi” mesajını attığı belirlendi. Y.S.’nin infaz sırasında Adapazarı’nda olduğu, gözcüden gelen mesaj üzerine Gürcistan’a kaçtığı belirlendi. Zanlılar, Şahin’i takip edebilmek için olaydan 2 ay önce Nişantaşı’nda bir ev kiraladıklarını belirtti.  Şahin’in ofisten çıktığı sırada saldırıyı gerçekleştirdiklerini anlattılar. 
#Vedat Şahin
#Ferdi Topal
#Hüseyin Saral
9 yıl önce