|

Sığınmacıların hayvanları için alan oluşturacak

AFAD Başkanı Oktay, terör örgütü IŞİD ile PYD arasındaki çatışmalardan kaçan çok sayıda Suriyeli'nin sınırda bıraktığı hayvanları için de alan oluşturacaklarını bildirdi.

Aa
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 12:06 - 23/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Sığınmacıların hayvanları için alan oluşturacak
Sığınmacıların hayvanları için alan oluşturacak

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, yaptığı açıklamada, Tel Abyad ilçesindeki çatışmalar nedeniyle çok sayıda kişinin Türkiye'ye sığındığını ve bu sayının artmasını beklediklerini ifade etti.

Sığınmacıları, misafir olarak gördüklerini ve onları rahat ettirmek için canla başla çalıştıklarını vurgulayan Oktay, sığınmacıların çoğunun hayvanının bulunduğunu hatırlatarak, binlerce küçük ve büyükbaş hayvanın sınırın karşı tarafındaki mayınlı alanda beklediğini aktardı.

Söz konusu hayvanların durumlarına üzüldüklerini anlatan Oktay, AFAD olarak bunlarla ilgili de çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Oktay, şunları kaydetti:

"Biz sadece olayın insani boyutuyla ilgilenmiyoruz. Sınırın karşı tarafında bir mayınlı alan var. Burada çok sayıda hayvan bekliyor. Hayvanlarıyla birlikte gelmek isteyenSuriyelilere yardım etmek istiyoruz. Hayvanları orada bırakırsak büyük sıkıntı olacak. Açlık ve susuzluktan ölme ihtimalleri var. Dolayısıyla onları da düşünerek yaptığımız bir çalışma mevcut. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından ilgili arkadaşlarımız çalışıyorlar. Burada hayvanların da ihtiyacını giderebileceğimiz bir alan oluşturuyoruz. Tabii, özellikle hastalıklar konusunda çok dikkat ettiğimiz konular var ama bütün tedbirleri almış durumdayız. Türkiye'nin içini etkilemeyecek şekilde, hassas şekilde çalıştığımız bir yapı var."

Oktay, hayvanların her türlü kontrolden geçirileceğini ve durumun bölgedeki besicileri etkilemeyeceğini dile getirdi.


10 yıl önce