|

Siirt'te köy muhtarının ölümünde bir tutuklama

Siirt'te Bağgöze köyü Muhtarı Mustafa Turhan'ın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, terör örgütü PKK/KCK üyesi bir kişi tutuklandı

Yeni Şafak
00:41 - 7/05/2015 Thursday
Güncelleme: 21:47 - 6/05/2015 Wednesday
AA

Bağgöze köyü Muhtarı Mustafa Turhan'ın (43) uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, terör örgütü PKK/KCK mensubu bir kişi tutuklandı.



Mustafa Turhan'ın 29 Nisan'da, Siirt merkeze bağlı Yokuşbağlar köyü Yığınlı mezrasında sabah saatlerinde, yol kenarında park halindeki bir hafif ticari aracın yanında ölü bulunması ve silahla vurulduğunun belirlenmesine ilişkin, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.



Soruşturma kapsamında çevredeki güvenlik ve MOBESSE kameraları incelendi.



Görüntülerde Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın köyü ziyaret etmesinin ardından Siirt'e giden ve akşam saatlerinde arkadaşlarıyla kafeden çıkan Turhan'ın kiralık bir araçla takip edildiği tespit edildi.



Aracı kiralayan kişinin kimlik bilgileri belirlendi. Şüphelilerin telefon sinyallerinin de, Mustafa Turhan'ın öldürüldüğü bölgeden alınması üzerine, PKK/KCK mensubu 2 kişinin yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldı.



Zanlılardan Abdülkerim Erdoğan (34), yaptığı telefon görüşmesiyle yerinin belirlenmesi üzerine jandarma ekiplerince kırsalda yakalandı.



Gözaltına alınan Erdoğan, sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.



Diğer zanlının yakalanmasına çalışılıyor.



PKK tarafından tehdit edildiği ortaya çıkmıştı


Aynı zamanda köy koruculuğu da yapan Muhtar Turhan'ın, yaklaşık 4 ay önce terör örgütü PKK tarafından, silahını bırakıp köyü terk etmesi yönünde tehdit edildiği ortaya çıkmış, tehdit olayının güvenlik güçlerine bildirilmesi üzerine çalışma başlatan Jandarmanın, 8 çocuk babası Turhan'a koruma tahsisi için girişimde bulunduğu, Turhan'ın koruma talebinde bulunmadığı ve bu konuda tutanak hazırlandığı belirtilmişti.



Cinayetin aydınlatılması için Jandarma ve Emniyette iki özel ekip kurulmuştu.


#Siirt
#muhtar
#pkk
9 years ago