|

Sıkıysa yakala operasyonu

Sosyal medyada açtıkları sahte profillerle devlet büyüklerine hakaret eden ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Salihoğlu’na "Beni de al. Hodri Meydan” diye meydan okuyan 3 kişi evlerinden alındı

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:51 - 13/03/2015 Cuma
Yeni Şafak
Sosyal medya üzerinden açtıkları sahte hesaplar ile başta Cumhurbaşkanı , Başbakan, Bakanlar, MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı olmak üzere çok sayıda devlet büyüğüne küfür ve hakaret ettikleri tespit edilen  profil sahiplerine operasyon düzenlendi.  İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip,  sosyal medya üzerinden sistematik olarak devlet büyüklerine hakaret ve küfür içerikli mesajlar paylaşan 3 hesabı takip altına almıştı. Zanlıların adreslerini tespit edilen özel ekip Veli Hasan K., Serpil I ve Serap K'yı gözaltına aldı.

'BENİ DE AL' DEMİŞ

Bu hesaplardan VPN ve Proxy kullanmak suretiyle devlet büyüklerine hakaret ve küfürler yağdırılıyordu. Bu hesap sahiplerinin adreslerinin tespit edilemeyeceğini varsayarak rahatça hareket ettikleri tespit edildi. @kaan_kursad isimli hesap sahibi Sedef Kabaş’ın gözaltına alınması üzerine Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’na”Maçan yetiyorsa beni de al. Hodri Meydan”diye mesaj attığı belirlendi.

SUÇA TEŞVİK VE HEDEF GÖSTERME

Başsavcı Vekili Vedat Yiğit’in talimatı üzerine harekete geçen ekipler Veli Hasan K., Serpil I ve Serap K.’yı adreslerinde gözaltına aldı. Veli Hasan K.’nın “@kaan_kursad” adresli hesabından devlet büyüklerine hakaretlerde bulunduğu belirlendi.  Şüphelinin Fuat Avni’ye “TOR kullan”diye akıl verdiği öğrenildi. Savcılık sorgusunun ardından Veli Hasan K. tutuklama, diğer iki zanlı ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 3 zanlının da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.
#MİT
#VPN
#Hadi Salihoğlu
9 yıl önce
default-profile-img