|

PKK'dan Silvan'da hain pusu: 1 çocuk öldü

PKK, Diyarbakır Silvan'da yapımı devam eden baraj yolunu hain pusu kurarak patlattı. Patlamada 1 çocuk öldü, 1 kişi de ağır yaralandı. PKK tarafından katledilen çocuğun 14 yaşındaki Mehmet Emin Simpil olduğu kaydedildi.

Yeni Şafak
12:09 - 30/08/2015 Pazar
Güncelleme: 14:40 - 30/08/2015 Pazar
DHA

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yapımı devam eden Silvan baraj yolunda PKK'nın yola yerleştirdiği patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir çocuk öldü.



Silvan Barajı inşaatı yolu olarak da kullanılan Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Caddesi'nde PKK mensuplarınca önceden yola yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi. Silvan İlçesi Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Mevki'inde saat 11.20 meydana askeri konvoyun geçişi sırasında bahçe duvarına gizlenmiş uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu Mehmet Emin Simpil (14) yaşamını yitirirken, adı öğrenilmeyen Diyarbakır Büyükşehir Blediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri'nde (DİSKİ) şoför olarak çalışan bir kişi de yaralandı.



Patlayıcının askeri aracın geçişinden kısa bir süre önce patlatılması sonucu yoldan geçen kimliği henüz öğrenilemeyen bir çocuk olay yerinde hayatını kaybetti. Çocuğun cenazesi Silvan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.



Patlama nedeniyle bir evin bahçesinin duvarı yıkılırken, yolda da tahribat oluştu. Güvenlik güçlerince ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı.




#Diyarbakır
#baraj
#patlama
9 yıl önce