|

Sinemaya artık vakit kalmıyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan, günlük yaşantısına ilişkin samimi açıklamalar geldi. Siyasete girmeyi daha önceden planlamadığını söyleyen Babacan, iyi bir sinema izleyicisi olduğunu ancak yoğunluktan dolayı artık sinemaya gidemediğini belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/12/2014 Pazar
Güncelleme: 23:25 - 20/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

AK Parti iktidara geldiği günden bugüne kadar bütün kabinelerde yer alan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, siyaseti, askerliğe benzeterek, "Bedelli değil de, fiili askerlik gibi. Bu askerliğin başı sonu belli olan bir nitelikle olması tercih edilmeli” derken, gençlere de tavsiyelerde bulundu.  Babacan, ilk bakanlığını televizyondan öğrendiğini de dile getirdi.


ÇOCUKLUĞUM İŞ YERİNDE GEÇTİ

Ali Babacan, AK Parti’nin aylık yayınladığı Türkiye Bülteni’ne ekonomiden günlük hayatına kadar önemli notlar paylaştı. “Neredeyse yürümeye başladığım dönemden itibaren iş hayatındayım diyebilirim.” diyen Babacan, “Evden çok işyerinde vakit geçirmeyi severdim. Rahmetli dedem 1928’de ticarete başlamış, babam da çok küçük yaşlardan itibaren ticaretle uğraşmış, ben de onların verdiği teşvik edici öğütleri duyarak ve hayatımda tatbik ederek yetiştim. Çıkrıkçılar Yokuşu’nda, dürüstçe yapılan ticaretin ülke ekonomisine faydalarını yaşayarak öğrendim.” dedi.


BAKANLIĞI TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİ

Babacan, siyasete nasıl girdiğini ise şöyle anlatıyor: “Önceden planlayarak siyasete girmedim açıkçası. Benim siyasete girmem, çok saygı duyduğum devlet büyüklerimizin davetini geri çevirmenin şık olmayacağından hareketle gerçekleşti. Kasım 2002 seçimleri sonrasında kurulan ilk AK Parti hükümetinde Hazine Bakanı olarak görevlendirildiğimi televizyondan öğrendim.”


SİYASET ASKERLİĞE BENZİYOR

Siyaseti askerliğe benzeten Babacan, “Ben siyaseti biraz da askerlik görevine benzetiyorum. Kendini iyi yetiştirmiş insanlarımızın da bu sorumluluktan kaçmamaları, ellerini taşın altına sokmaları gerektiğini düşünüyorum” dedi.  


DÖNÜŞÜM SÜRECİ TANITILACAK

Türkiye’nin 2015 yılında liderler zirvesine ev sahiplik yapacağını hatırlatan Babacan, “Dönem başkanlığıyla birlikte, öncelikle, küresel ekonomik gündeme doğrudan yön verme imkânına sahip olacağız. Bu aynı zamanda, ülkemizin son on iki yılda gerçekleştirdiği köklü dönüşüm sürecini uluslararası alanda daha güçlü bir şekilde tanıtma açısından da bizim için önemli bir fırsat” ifadesini kullandı.

#yalçın akdoğan
#siyaset
#bakanlık
#sinema
9 yıl önce