|

Sınırda askeri hareketlilik

Cihan
00:00 - 21/12/2008 Pazar
Güncelleme: 14:50 - 21/12/2008 Pazar
Yeni Şafak
Sınırda askeri hareketlilik
Sınırda askeri hareketlilik

Güvenlik güçlerinin Güneydoğu'da başlattığı operasyon tüm hızıyla devam ederken, sınır bölgelerinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi.



Şırnak, Hakkari ve Tunceli kırsalında başlatılan operasyonlara binlerce özel eğitimli asker katılıyor. Kuzey Irak sınırındaki Kato Dağı'nda dün başlatılan operasyon genişleyerek devam ederken, Diyarbakır'dan çok sayıda özel tim sınıra gönderildi. Operasyonlar Gabar, Cudi, Namaz ve Kato dağlarında sürerken, birliklere savaş uçağı ve helikopterler hava desteği sağlıyor.


Diyarbakır'daki Jandarma Özel Harekat Timlerinin tamamı Kuzey Irak sınırının sıfır noktasındaki Uludere'nin Ortaköy kırsalına gönderildi. Yoğun kar yağışı gelmeden örgüte darbe vurmak isteyen güvenlik güçleri, başlattığı kapsamlı operasyonla özellikle Kuzey Irak'a kadar uzantısı olan dağlık bölgelerde yoğunlaştı. Büyük çoğunluğunun bölgeye gönderilen özel eğitimli askerlerden oluşan operasyon birliklerine bölgedeki komando tugayları da destek veriyor.


Operasyonlar kapsamında Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan skorsky helikopterlerle teröristlerin bulunduğu alanlara asker indirilirken, PKK'lıların kaçış yollarının tutulduğu ifade ediliyor. Kobra, süper kobra ve skorsky tipi helikopterlerle teröristlerin saklandığı mağaralar bombalanıyor. Operasyon bölgesine karadan da çok sayıda komando C timinin sevk edildiği bildirildi. Terörle mücadelede örgütün Güneydoğu kırsalındaki inleri ile Kuzey Irak'taki kamp ve lojistik tesislerini vuran Türk savaş uçakları, özel birliklerin sürdürdüğü operasyonlara da destek veriyor. Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden son günlerde hareketlilik arttı. Peş peşe kalkan uçakların Gabar ve Cudi dağında operasyon yapan birliklere hava desteği sağladığı öğrenildi.


Beytüşşebap ve Güçlükonak ilçesi dağlık arazi kesiminde de yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bildirildi. Operasyonlar şu bölgelerde devam ediyor: Gabar, Cudi, Namaz dağları, Bestler Dereler bölgesi, Beytüşebap kırsalı, Buğdaylı ve Gölgeli köyleri kırsalı. Kato dağları Dağdibi, Andaç, Ortaköy, Pervari ve Doğanköy kırsalı.



15 yıl önce