|

Sınırda kaçaklara ateş açıldı: 2 yaralı

Kilis'te, yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışan ve güvenlik güçlerinin dur ihtarına uymayan 2 kişi açılan uyarı ateşi ile yaralandı.

Yeni Şafak
13:26 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:28 - 18/12/2014 Perşembe
DHA

İlk olay dün gece merkeze bağlı Süngütepe Köyü yakınlarında meydana geldi. Devriye görevi yapan askerler, yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışan bir kişiyi fark etti. Askerlerin 'dur' ihtarında bulunmasına rağmen sınır tellerini aşmaya çalışan kişi, havaya uyarı ateşi açılmasına rağmen sınırı geçme girişimini sürdürdü. Askerlerin yeniden açtığı uyarı ateşi sırasında kurşunlardan biri sınırı geçmeye çalışan kişiye isabet etti.


Yaralanan ve yapılan incelemede Suriye uyruklu ve adının M.M. olduğu belirlenen kişi, ambulansla tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü.


Öte yandan gece geç saatlerde bu kez Elbeyli ilçesinin Çankallı Köyü yakınlarında birinci derece askeri yasak bölgeye giren ve 'Dur' ihtarına uymayan araca, askerler tarafından uyarı ateşi açıldı. Açılan ateşte araçta bulunan Ş.K. yaralanarak hastaneye götürüldü.


İki yaralının hastanede tedavisi devam ederken, olaylar sırasında ateş açan askerlerin ifadelerine başvurulduğu ve Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı savcısının soruşturma başlattığı bildirildi

#sınır
#kaçak
#güvenlik güçleri
9 yıl önce