|

Şırnak'ta HÜDAPAR'lılara kurşun yağmuru: 2 ölü

Seçim çalışmaları için Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyüne gelen HDP'lilere vatandaş müsaade etmedi. Bunun üzerine HDP'liler silahla ateş açarak köylüleri taradı. Açılan ateş sonucu HÜDA PAR üyesi Muhammed Şerif Şimşek (35) ve A. Celil Talayhan'ın (37) yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı.​

Yeni Şafak
18:07 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 21:04 - 29/05/2015 Cuma
AA

Seçim çalışmaları için Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyüne gelen HDPliler, köye girişe müsaade etmeyen halkın üzerine kurşun yağdırdı. Saldırıda aynı köyde oturan HÜDA PAR üyesi Muhammed Şerif Şimşek (35) ve A. Celil Talayhan'ın (37) yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı.



Ateş açan KCK zanlısı


Köylülerin HDP'lilerin köye girmesini istememesi üzerine görüşmelerin başladığı belirtilirken, halkın üzerine kurşun yağdıran S.T adlı saldırganın HDP / KCK yöneticisi olduğu ve KCK'dan bir süre cezaevinde yattıktan sonra tahliye edildiği öğrenildi. Öte yandan yaşamını yitiren vatandaşlardan birinin bağımsız milletvekili adayı Şehzade Demir'in kayınbiraderi olduğu öne sürüldü. Olay sırasında hiçbir şekilde çatışma yaşanmadığı belirtilirken, iddia edildiği gibi HÜDAPAR'lıların üzerinde silah bulunmuyordu.



Cenazeler otopsi için bekletiliyor


Saldırıda ağır şekilde yaralanan Şimşek ve Talayhan, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden Şimşek ve Talayhan'ın cenazelerinin Nusaybin Devlet Hastanesi'nde otopsi işlemleri için bekletildiği öğrenildi.



ABD başkonsolosu da Diyarbakır'daydı


Öte yandan ABD'nin Adana Başkonsolosu John L. Espinoza'nın Diyarbakır'a gelerek HDP'ye yakın STK'ları ziyaret ettiği bir günde İdil'de böyle bir saldırının yapılması ise dikkat çekti.



Şırnak Valiliğinden açıklama


Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde seçim propagandası sırasında HDP'liler ile Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında çıkan silahlı çatışma sonucu 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili Şırnak Valiliği açıklama yaptı.


Şırnak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Şırnak ili, İdil ilçemizin Kozluca köyünde seçim çalışması için HDP seçim aracı ile köye gelen HDP'lilerle, bir grup HÜDA-PAR'lı arasında çıkan tartışma sonucunda HDP'li oldukları değerlendirilen iki kişinin ateş açması sonucu HÜDA-PAR'lı iki kişi yaralanmış, hastaneye kaldırılmış, ancak kurtarılamayarak hayatlarını kaybetmişlerdir.Olayla ilgili iki zanlı ve olayda kullanılan bir silah ele geçirilmiş olup, adli mercilerce tahkikat devam etmektedir" denildi.




#şırnak
#şırnak hdp
#şırnak hüdapar
9 yıl önce