|

Sırp taraftarın katili Türk vatandaşı

İstanbul'da Galatasaray LİV Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan basketbol maçı öncesinde çıkan olaylarda, Sırp taraftar Marko İvkoviç in bıçakla öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 7 taraftar adliyeye sevk edildi. Emniyet Müdürü Selami Altınok, "6 kişi İstanbul 'da 1 kişi de Antalya'ya gitmek üzereyken gözaltına alındı. Bizim için Sırp taraftarı öldüren kişinin tespiti konusunda sıkıntı yok. Failin Türk vatandaşı olduğunu söyleyeyim" açıklaması yaptı.

09:38 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 15:21 - 28/11/2014 Cuma
DHA

Şüphelilerin adliyeye sevkinden önce açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok Olayın olduğu andan itibaren 82 kameradan alınan 731 saat görüntüyü izleyerek sonuca ulaştık. Şüpheliler maçtan önce piknik yapıyorlarmış dedi. 


Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmanın ardından sorgu ve ifadeleri tamamlanan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi. Sabah saat 09.30 sıralarında Emniyet Müdürlüğünden çıkarılan şüpheliler Neden öldürdünüz? sorularına cevap vermedi. Şüpheliler, polis araçlarına bindirilerek önce sağlık kontrolüne daha sonra adliyeye götürülmek üzere hareket etti. 


Şüphelilerin adliyeye gönderilmesinden az önce Gayrettepede bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınlok kısa bir açıklama yaptı. Selami Altınok olayın ardından harekete geçen polis ekiplerinin 82 kameradan alınan 731 saat görüntüyü inceleyerek sonuca ulaştıkları bilgisini verdi. Şüphelilerin 6sının İstanbulda yakalandığını söyleyen Selami Altınok, olayın asıl şüphelisinin ise Antalyaya gitmek için bindiği şehirlerarası yolcu otobüsünde Bilecikte ele geçirildiğini anlattı. Emniyet Müdürü Altınok cinayeti çözmek için 193 kişinin ifadesinin alındığını sözlerine ekledi. 

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok şöyle konuştu:

"Uluslararası sorun oluşturacak bir olayı büyümeden durdurmak için çalıştık. 82 kamerada 731 saatlik görüntü incelendi. Görüntüyü 20 kişilik ekibimiz inceledi. Ankaradan da destek aldık. Kendi personelimiz de dahil görgü tanığı 193 kişi üzerinde çalışma yapıldı. Bilgilerine başvuruldu. Şüphelilerden 6sı İstanbulda birisi Antalyaya gitmek üzereyken Bilecik yolunda yakalandı. Bizim için Sırp vatandaşı öldüren kişide sıkıntı yok. Olay net. Yaptığımız çalışma bizim için yeterlidir. Cinayetin erken çözülmesi Sırp vatandaşın ailesi için gönül rahatlığı oluşturur. Sporun böyle olaylarla anılmaması lazım" dedi. 

Cinayete karıştığı düşünülen kişilerin maç öncesi piknik yaptığını anlatan Emniyet müdürü Altınok Bunlar maça gelmişler. Maçtan önce Zeytinburnundan Abdi İpekçi'ye giden yolda piknik yapmışlar. Bu sırada kavgaya karışmışlar dedi. 

 6 kişi serbest, 1 kişinin sorgusu sürüyor


Sırp taraftar cinayetiyle ilgili adliye gönderilen 6 kişi hakkında mahkeme, "Adli kontrol" uygulanmadan serbest bırakılmasına karar verdi. Tutuklanması istenen bir kişinin sorgusu ise sürüyor.

#sırp taraftar
#cinayet
#Selami Altınok
9 yıl önce