|

Sivas'ta 93 kaçak yakalandı

Sivas'ın Gürün ilçesinde güvenlik güçlerince durdurulan bir kamyonun kasasında, yurda yasa dışı yollarla giriş yaptıkları belirlenen Irak, Afganistan, Pakistan ve Burma uyruklu toplam 93 kişi yakalandı.

Aa
00:00 - 31/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 16:28 - 31/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Sivas'ta 93 kaçak yakalandı
Sivas'ta 93 kaçak yakalandı

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren jandarma ve polis ekipleri, sürücüsünün kimliği henüz tespit edilemeyen 35 AH 7222 plakalı kamyonu Gürün-Kayseri karayolunun Mazıkıran mevkisinde durdurdu. Kamyonun branda ile kapalı kasasında 12'si Afgan, 35'i Irak, 43'ü Pakistan ve 3'ü Burma uyruklu olmak üzere yurda kaçak yollarla giriş yaptıkları belirlenen 93 kişi yakalandı. Yaşları 20 ile 40 arasında değişen kaçaklar, Gürün Spor Salonu'na götürüldü. Gözetim altına alınan bu kişilere, güvenlik güçleri tarafından yiyecek ikram edildi.

Yapılan incelemede kamyonun plakası ile şase numarasının uymadığının tespit edildiğini kaydeden yetkililer, kaçakların tercüman aracılığıyla ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edileceğini belirttiler. Bu kişilerle birlikte araçta bulunan çeşitli suçlardan sabıkalı Hıdır E. adlı kişinin de gözaltına alındığını belirten yetkililer, yabancı uyruklu kişilerin yolculuk karşılığında kişi başına 3 ile 5 bin dolar arasında para ödediklerini bildirdiler.

16 yıl önce