|

Sivilleri vurun askerlere yıkın

Terör örgütü PKK’daki panik telsiz konuşmalarına yansıdı. Örgütün elebaşlarından Fehmi Atalay görüşmelerinde “Bozguna uğrayacağız” itirafında bulunuyor. Atalay, teröristlerce canlı kalkan olarak kullanılacak sivillerin öldürülmesini ve suçun askerlere yıkılması talimatını veriyor.

Yeni Şafak
04:00 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 04:32 - 7/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Yurt ve yurtdışı operasyonlarla bir bir eriyen PKK'nın hain planı telsiz konuşmalarına yansıdı. Bölücü terör örgütünün Hakkari bölgesindeki elebaşı Fehmi Atalay'ın ele geçirilen telsiz görüşmelerinde, “sonbahar ve kış dönemi 2011 ve 2012 yıllarındaki gibi geçerse bozguna uğrarız” itirafında bulunuyor. Atalay, zorda kalınması durumunda ise sivil halkın canlı kalkan olarak kullanılabileceğini belirtiyor.



AİLELERİYLE İNFAZ EDİN


Atalay'ın aynı konuşmada korucular için sarf ettiği sözler ise tüyler ürperten cinsten. Atalay, halka baskının artırılması talimatında, “zorluk çıkaranların ve korucuların muhbirlik yaptığı gerekçesi ile derhal aileleriyle infaz edilmesi” emrini veriyor. Atalay talimatlarından birinde, “güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlarda sıkışan teröristler için canlı kalkan olarak vatandaşların toplatılması, operasyon bölgelerinde örgüt mensubu teröristler tarafından canlı kalkanlara ateş edilerek, 'Güvenlik kuvvetleri yaptı' gibi gösterilmesi emrini” yineliyor.



CANLI KALKANLARI ÖLDÜRÜN


Canlı kalkan olarak bölgeye gelmeye çalışan araçlara görünmeden uzaktan ateş edilerek insanların öldürülmesi ve suçun yine yaygın medya vasıtasıyla “Askerler canlı kalkanlara ateş etti” diyerek askere yıkılması emrini veren Atalay, halkın kışkırtılarak güvenlik kuvvetleri üzerine gitmelerinin sağlanması talimatını da bütün alt birimlerine iletiyor. Ancak Fehmi Atalay'ın burada da ciddi sıkıntılarla karşılaştığı belirtiliyor. Örgütten bazıları “kimse bizi halkımıza ateş etmeye zorlayamaz” diyerek verilen talimata uymadıkları da saptandı.



Burası Nusaybin


Mardin'in Nusaybin ilçesinde 1 Ekim'de başlatılan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından ilçede oluşan tahribat da ortaya çıktı. Mahalle sakinlerinden kapılarını sürekli açık bırakmalarını isteyen teröristlerin buna karşı çıkan vatandaşların evlerinin dış kapılarını uzun namlulu silahlarla taradığı görüldü. Mardin Valiliği, operasyonlar sonucu ilçede 21 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 3 teröristin de sağ olarak yakalandığını açıkladı. Açıklamaya göre ilçede 2,8 ton patlayıcı ele geçirilerek imha edildi, toplam 114 hendek ve barikat kaldırıldı.



BİSMİL VE BATMAN'DA ÇATIŞMA


Operasyonlarda 2 sivil vatandaş hayatını kaybetti, 6 vatandaş da yaralandı. Öte yandan sokağa çıkma yasağı ilan edilen Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde PKK mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirildi. Batman'da ise yola barikat kuran PKK'lılarla çıkan çatışmada 4 terörist yaralı ele geçirildi.


#Fehmi Atalay
#pkk
#terör
9 yıl önce