|

Sizden çok şey öğrendik

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Özgecan’ın ailesini ziyaret etti. Baba Mehmet Aslan’a “iyilik ödülü” veren Görmez, millet olarak Aslan ailesinden çok şey öğrendiklerini belirtti.

Yeni Şafak
04:00 - 28/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:31 - 28/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve eşi Hatice Görmez, Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ailesini ziyaret ederek, baba Mehmet Aslan'a “iyilik” ödülünü teslim etti. Görmez, ziyarette, Özgecan'a Allah'tan rahmet, baba Aslan, anne Songül, kardeşler Beste ve Barış Ali'ye başsağlığı diledi. Görmez'in eşi Hatice Görmez'in duygulandığı görüldü.



ACILARDAN MERHAMET DEVŞİRDİNİZ


Millet olarak Aslan ailesinden çok şey öğrendiklerini belirten Görmez, şöyle devam etti: “Mehmet bey, Allah sizden razı olsun, en büyük acılardan merhamet devşirdiniz. Sizler aynı zamanda bu millete büyük bir ders verdiniz. Hepimiz aslında milletçe mahcubuz, mahzunuz çünkü bir genç kızımıza göstermemiz gereken saygıyı, merhameti toplumumuza tam olarak anlatmada kusurlarımız oldu. En acı zamanınızda sadece kendi kızınız Özgecan'ı düşünmediniz, başka Özgecanları düşündünüz ve bundan böyle bu topraklarda hiçbir Özgecana böyle bir elin uzanmaması yolunda milleti birliğe, beraberliğe davet ettiniz. Onun için Allah sizlerden razı olsun. Yavrumuzu cennetinde sevgili Peygamberimizin çocuklarıyla birlikte etsin ve bir daha da bu topraklarda hiçbir Özgecanımız böyle bir zulme maruz kalmasın inşallah.”



ARTIK BİR SİMGEYE DÖNÜŞTÜLER


Görmez, yaşanan acıdan millet olarak büyük bir ders çıkardıklarını aktararak, “Mehmet Aslan ve hanımefendi, bu konuda artık bir simgeye dönüşmüştür. Bundan sonra kendi eşine ya da herhangi bir kadınımıza şiddeti zihninden geçiren akıl sahibi herkes, sizin o en acılı zamanlarınızda söylediğiniz o hikmetli sözleri hatırlayacaktır diye düşünüyorum, umut ediyorum, hepinizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. Baba Aslan da ziyareti için Görmez ve eşine teşekkür etti.



Kavganın bittiği gün bugündür


Allah'ın, tüm dünyada barış, huzur, mutluluk ve güvenliğin tesis edilmesini istediğini aktaran Baba Aslan, şunları söyledi: “Bu acıları analara, çocuklara yaşatanların güçleri sadece bir nefesten ibarettir. İkinci nefesi alamadıkları takdirde güçlerinin hiçbir işe yaramadığını fark ederek barıştayken teslim olmaları hem kendi nefisleri için hem de bütün insanlığın hayrı için en doğrusudur. Bu anlamda kavganın bittiği gün, bugündür. Bugün teslim olmayanlar, yarın çok geç kalacaklar.”


#Mehmet Görmez
#Özgecan Aslan
#Mehmet Aslan
#İyilik ödülü
9 yıl önce