|

Skorsky'li turistik gezi

Helikopter bulunmadığı için Silvan'da yaralı Mehmetçik hastaneye götürülemeyerek şehit düşerken, Kırklareli Jandarma Alay Komutanlığı'nda albay H.B.K'nın arkadaşlarına Skorsky helikopterle şehir turu attırdığı ortaya çıktı.

Ankara
00:00 - 22/04/2012 Pazar
Güncelleme: 02:00 - 22/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Skorsky'li turistik gezi
Skorsky'li turistik gezi

TSK'nın Doğu ve Güneydoğu'da oldukça zor şartlar altında terör örgütü ile mücadele eden askerlerimizin operasyon için kullandığı Skorsky helikopterler, Vize Jandarma Alay Komutanılığı'nda çok farklı bir amaçla kullanılıyor. Kırklareli'nin Vize İlçesi'ndeki Jandarma Alay Komutanlığı'nda bulunan Skorsky Mİ-17 tipi helikopterlerin sık sık burada görev yapan Albay H.B.K'nın kentin ileri gelen esnafları ve misafirlerinin şehri kuş bakışı izlemesi için kullanıldığı öne sürüldü. Bir saat havalanması 3 bin dolara mal olan Skorsky'le şehir turu atan konukların bu gezi sırasında fotoğraf çektirdikleri de ortaya çıktı.

LÜKS OTELLERDE AĞIRLAMIŞ

Hatta Albay H.B.K'nın Skorsky'li turun ardından çekinmeden konuklarıyla birlikte hatıra fotoğraf çektirdiği de belirlendi. Albay H.B.K'ye, TSK'nın helikopteriyle çıktığı şehir turlarında bayan arkadaşının da eşlik ettiği öne sürüldü. H.B.K'nın bu kural dışı uygulamaya ses çıkarmamaları ve olayın gerek Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde duyulmaması gerekse basına yansımaması için pilotları lüks otellerde ağırladığı iddia edildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yıllardır terörle mücadele eden Mehmetçik için oldukça kritik bir öneme sahip olan Skorsky helikopterler hayati önem taşıyor. Vize'de yaşanan bu durum, kısa bir süre önce Silvan'da yaralanan kahraman Mehmetçikler'in helikopter bulunamadığı için şehit düşmelerini akıllara getirdi.



12 yıl önce
default-profile-img