|

Soma şehidinin babası dolandırıldı

Soma maden şehidinin babası Bayram Şahin evlilik vaadiyle dolandırıldı.

Yeni Şafak
18:46 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 16:08 - 2/06/2015 Salı
DHA

Manisa'nın maden faciasıyla sarsılan ilçesi Soma'da, faciada hayatını kaybeden 29 yaşındaki Ali Şahin'in babası 59 yaşındaki Bayram Şahin, evlilik vaadi ile dolandırıldı.


Maden faciasından 4 ay önce eşi Vahide Şahin'i, faciada ise oğlunu kaybeden, Bayram Şahin, 150 bin lira yardım parasından kalan 76 bin lirasının evlilik vaadinde bulunan bir kadın tarafından dolandırıldığı iddiasıyla geçen Aralık ayında savcılığa başvurdu. Şimdi, Soma'da büyük damadının kirada oturduğu dairede kalan ve icra dosyaları ile uğraşan Bayram Şahin, "Benimle evleneceğini söyleyen kadın, 'Sana ömür boyu bakacağım' dedi. Bana çok iyi davrandı. Balıkesir'in Dursunbey İlçesindeki evime telefon açtı, halimi hatırımı sordu. Daha sonra buluştuk, İzmir'e götürdü beni. Birçok bilezik ve sıfır kilometre araba aldırdı. Sonra 'Ben evliyim, seni arayacağım' dedi, kayıplara karıştı. Oğlum gitti, kadın gitti dünyam göçtü. Ağlamadığım gün yok. Para yüzünden başıma gelmedik kalmadı. Fakirlik daha iyiydi" dedi.


Yaşanan durumu, Bayram Şahin'in büyük damadı Bülent Yüksel ise "Kayınbiraderim vefatından sonra devletin maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınına verdiği yardım paralarından kayınpederimin banka hesabında 76 bin lira parası vardı. Birgün kayın pederim Akhisar'a gitmiş burada Balıkesir'in Dursunbey ilçesinden R.D. isimli biriyle buluşmuş. R.D., İzmir'de yaşayan bir kadının yanına gitmişler. İzmir'de bankaya giderek 76 bin lirayı çekmişler. Daha sonra kayınpederime, 'Seni arayacağız' diyerek kayıplara karışmışlar. Kayınpederim ise Dursunbey'e döndüğünde R.D. ile karşılaşmış. R. D. "Sana başka kadın bulurum" diyerek, bankadan kredi çektirip, beyaz eşya aldırmış. Ardından yine kayıplara karışmış. Kayınpederim ise Soma'ya bizlerin yanına geldi, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikayetçi oldu" dedi.


'SEÇMEN KAĞIDI KADINI ELE VERDİ'

Kayınpederine kendisini İzmirli ve 'Gamze' olarak tanıtan kadının yardım paralardan yararlanmak için kayınpederinin evini ikamet adresi gösterdiğini de belirten Yüksel, "7 Haziran'daki milletvekili seçimlerinin yaklaşmasıyla kadının seçmen kağıdı, bu nedenle bize geldi. Böylece kendisinin gerçek ismini G.T. olduğu ortaya çıktı" dedi.


'AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL, ENGELLİ RAPORU VAR'

Kayınpederinin akli dengesinin yerinde olmadığına da dikkati çeken Yüksel ise "Kendisi engelli. Bu yaşananlardan sonra, doktorlar akli dengesi yerinde olmadığı için '5 sene evlenemez, yalnız başına resmi hiçbir bir işlem yapamaz raporu' verdi" diye konuştu.



#manisa
#soma şehidi
#dolandırıldı
9 yıl önce
default-profile-img