|

Soma'da babasını kaybeden Enes'ten acı haber

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden Hayrullah Baygül'ün solunum cihazına bağlı yaşayan 3 yaşındaki oğlu Enes hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
16:14 - 4/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:37 - 4/05/2015 Pazartesi

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçi Hayrullah Baygül'ün solunum cihazına bağlı yaşamını sürdüren 3 yaşındaki oğlu Enes Baygül, dün gece hastanede öldü.



Enes Baygül, dün gece rahatsızlanmasının ardından kaldırıldığı Soma Devlet Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Anne Zemine Baygül, hastane morgu önünde akrabalarının yardımları ile güçlükle ayakta durabildi.



Enes'in cenazesi, yakınları tarafından toprağa verilmek üzere Balıkesir'in Bigadiç ilçesine götürüldü.



Özel tüketim malzemesi olarak görüldüğü için aldığı tıbbi malzemelerin parasını kendi cebinden karşılayan ve sık sık enfeksiyon kaptığı için hastanelerde güçlükle yer bulabildiği oğlunun yaşama tutunabimesi için tüm imkansızlıklara rağmen çabalayan Zemine Baygül, oğlunun cenazesini teslim almak için morgun önünde beklerken gözyaşlarına boğuldu. Anne Baygül, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Minik Enes'in teslim alınan cenazesinin, memleketleri olan Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'ne bağlı Dündarcık Mahallesi'nde toprağa verileceği belirtildi.


#soma
#soma maden faciası
#soma şehitleri
9 yıl önce