|

Soma'da eşini kaybeden Sema Korkmaz'a ikinci şok

Geçtiğimiz Mayıs ayında Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen faciada eşini kaybeden Sema Korkmaz ikinci bir acıyla karşı karşıya. Sema Korkmaz'ın kaybettiği eşi Mustafa Korkmaz'ın ilk eşinden olan Berkay Korkmaz'ın velayeti, gerçek annesine verildi. Sema Korkmaz'ın Berkay'a olan sevgisi, günlerce haber konusu olmuş, gerçek anne-oğul ilişkisi uzun süre konuşulmuştu.

15:27 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:41 - 26/11/2014 Çarşamba
Soma faciasında eşi Mustafa Korkmaz'ı kaybeden Sema Korkmaz
Soma faciasında eşi Mustafa Korkmaz'ı kaybeden Sema Korkmaz

Geçtiğimiz Mayıs ayında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait ocakta meydana gelen faciada yaşamını yitiren işçilerden Mustafa Korkmaz’ın eşi Sema Korkmaz’ı kamuoyu, maden ocağının kapısında 5 gün bekledikten sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın kendisini ikna ederek evine göndermesiyle tanındı. Ancak umutlu bekleyişe rağmen madenden Mustafa Korkmaz’ın 301 arkadaşı gibi cansız bedeninin çıkartılmasıyla Sema Korkmaz büyük acı yaşadı. 


'Öz oğlum gibi'

Eşini maden ocağının girişinde beklemesinin yanı sıra Sema Korkmaz, eşinin ilk evliliğinden olan oğlu Berkay'ı da gerçek annesi gibi sahiplendi. Geçirdiği ameliyat nedeniyle annelik duygusunu hiç yaşayamayacağı için bütün sevgisini Berkay'a veren Sema Korkmaz, 'Babalar Günü'nde eşinin mezarını ziyaret ettiğinde de aynı sözü verdi. Sema Korkmaz, eşinin hatırasına hep saygıyla davranıp, geride kalan iki oğlu için de mücadele edeceğini o zaman dile getirmişti. 


'Velayet davasıyla şok oldum'

Sema Korkmaz, ilk olarak ölen eşi Mustafa Korkmaz’ın 6 yıl evli kalıp boşandığı iki çocuğunun annesi Ümran Özen’in, Berkay Korkmaz için velayet davası açmasıyla şoke olduğunu söyledi. Soma Asliye Hukuk Mahkemesi, Bekay’ın velayetini babasının hayatını kaybetmesinden dolayı öz annesine verdi. Bu arada boşanma sürecinde Berkay’ın kardeşi olan 7 yaşındaki Eray Korkmaz’ın velayetinin de yine mahkeme tarafından daha önce annesi Ümran Özen’e verildiği belirtildi.


Berkay’ın velayetini alabilmek için verdiği hukuk mücadelesini kaybedince büyük üzüntü yaşayan Sema Korkmaz, ikinci şoku ise kendilerine dağıtılan tazminat dolayısıyla yaşadı. Devlet iki çocuk için 59’ar bin TL, Sema Korkmaz’a da 39 bin TL tazminat ödedi. Tazminat tutarının kendi hesabına yatırılan bölümünü harcamayıp, ileride hem Berkay, hem de kardeşinin eğitim giderleri için harcamak istediğini söyleyen Sema Korkmaz ile iddiaya göre bundan pay isteyen eşinin ailesi arasında kriz çıktı. Bunun sonrasında sık sık tartışma yaşanması üzerine de Sema Korkmaz, Akhisar İlçesi’ndeki baba evine dönmek zorunda kaldı.

Madende yaşamını yitirdiği eşinden dolayı şehit yakını olarak memurluk hakkını kullanıp atamasını bekleyen Sema Korkmaz, eşinin ölümü ve onun sonrasında olanlardan dolayı büyük üzüntü yaşadığını anlattı.  

Sema Korkmaz, şöyle dedi:


"Ben yaşadıklarımı hak ettiğime inanmıyorum. Ama yaşandı. Asla kötü konuşmak istemiyorum. Çünkü onlar büyük sevgiyle bağlı olduğum Mustafa’nın ailesi. Ben çocukları düşünüp öyle bir karar aldım. Buna saygı göstermediler. Çünkü ben zaten anne olamayacağım. Kendi ailemin de zaten ekonomik olarak durumları iyi. Ben kendi payıma düşen paraları, yine Mustafa’nın çocukları için harcamak istedim, sorun yaşandı. Ama hala aynı kanaatteyim. O paraları ilerideki eğitimlerinde eşimin iki oğlu için kullanacağım."

#sema korkmaz
#soma faciası
#velayet davası
9 yıl önce