|

Soma'da kurtulan madencilere dava kesinleşti

İşçilerin Avukatı Okur, "Facia sonrası işçilerin yaptığı yürüyüşte çıkan arbedede bir araca zarar verildiği iddiasıyla hazırlanan iddianame kabul edildi" dedi.

Yeni Şafak
18:03 - 3/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:20 - 3/06/2015 Çarşamba
AA

Avukat Sercan Okur, Soma Cumhuriyet Savcılığının, Soma'daki maden faciası sonrası işçilerin yaptığı yürüyüşte çıkan arbedede, bir araca zarar verildiği iddiasıyla 10 işçi hakkında "mala kasten zarar vermek" ve "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" suçlamasıyla hazırladığı iddianamenin mahkemece kabul edildiğini söyledi.



İşçilerin avukatı Sercan Okur, açılan davaya ilişkin gazetecilere açıklama yaptı. Soma Cumhuriyet Savcılığının, Soma'daki maden faciası sonrası işçilerin yaptığı yürüyüşte çıkan arbedede, bir araca zarar verildiği iddiasıyla 10 işçi hakkında "mala kasten zarar vermek" ve "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" suçlamasıyla hazırladığı iddianamenin mahkemece kabul edildiğini belirten Okur, duruşma gününün henüz kesinleşmediğini bildirdi.



Okur, iddianamede müvekkilleri hakkında hapis cezası istendiğini ifade ederek, şöyle devam etti:



"Olay tarihi 17 Haziran 2014, yani kazadan yaklaşık 1 ay sonra. Müvekkillerimin arkadaşlarının cenazelerini alamadıkları gerekçesi ile yürüyüş ve gösteri yaptıkları iddia ediliyor. 17 Haziran tarihinde ilçemizde kazanın yaşandığı maden ocağındaki bütün maden işçilerimizin cenazeleri çıkartılıp ailelerine teslim edilmişti ve maden ocağı o tarihte kapalıydı. Arama kurtarma çalışmaları sona ermişti."



Maden İş Sendikası öncülüğünde yapılan yürüyüşün "işçilerin alacakları" için yapıldığını belirten Okur, esnafın maddi ve manevi zarara uğratılmadığını savundu.



İşçilerin Beşyol kavşağından Hükümet Konağı önüne kadar yürüyerek, demokratik tepkilerini dile getirdiklerini anlatan Okur, şunları söyledi:



"Bütün Soma'da şahittir ki işçilerimiz sadece hakları için yürümüşlerdir. Hiçbir esnafa, vatandaşa, konuta ve meskene kesinlikle en küçük bir zararları olmamıştır. Olay günü, şikayetçi olan şahsın aracına zarar verilmemiştir. Olayın bu kadar büyümesinin bir nedeni de şahsın işçiler üzerine silah doğrultulmasıdır" dedi.



17 Haziran 2014'te yapılan protesto yürüyüşü esnasında bir vatandaşın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, E.A, C.B, S.K, S.Y, E.M, N.A, H.G, O.E, A.M ve T.C isimli şüpheliler hakkında 'mala kasten zarar vermek' ve '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek' gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.



Soma Cumhuriyet Savcılığının sanıklar hakkında hazırladığı iddianame, Soma Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.



İddianamede, işçiler hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis isteniyor.

#Soma
#manisa
#işçiler dava
9 yıl önce