|

Sorumlu müdür aday

2012 yılında intihar eden işadamı Hüseyin Aktaş’ın ardında bıraktığı mektupta ‘ölümümden sorumludur’ dediği BEDAŞ Genel Müdürü Abdullah Atalay, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yönetimine aday oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 21:19 - 26/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) yeni yönetiminde kimler olacağı merakla beklenirken yönetim kurulu için ismi geçenler arasında pek çok skandal olayla gündeme gelen BEDAŞ'ın Genel Müdürü Abdullah Atalay'ın da olması şaşkınlık yarattı. Atalay'ın adı 2012 yılında bir intihar olayında gündeme gelmiş, 10 yıl boyunca BEDAŞ'a taşeron firma olarak hizmet veren Beypınarlılar A.Ş. firmasının sahibi Hüseyin Aktaş intihar ederken bıraktığı notta Abdullah Atalay'ı suçlamıştı. Atalay'ın Aktaş'a ve firmasına baskı uyguladığı, kazandığı ihaleyi yapamaz hale getirdiği iddia edilmişti.



'BİZİ YOK ETTİN...'


2012 yılında Beypınarlılar firması sahibi 45 yaşındaki Hüseyin Aktaş, Kâğıthane'deki BEDAŞ'a ait garajın parkında uzun süre telefonla görüştükten sonra aniden silahını başına dayayarak intihar etti. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı Florance Nightingale Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Aktaş, ardında bir intihar mektubu bırakmıştı. Aktaş intihar mektubunda şu sözlere yer verdi: “Bütün sorumlular Avni Doğan ile Abdullah Atalay'dır. Bunlardan hesap sormazlarsa bu devletin Allah belasını versin. Bir çetenin sözüyle bizi yok ettin. Git Kamil Kartal'la çalış bundan sonra.”



ÜÇ İSİMDEN BİRİYDİ


Hüseyin Aktaş'ın geride bıraktığı intihar notunda adı geçen isimler BEDAŞ Genel Müdürü Abdullah Atalay ve Genel Müdür Yardımcısı Avni Doğan ve Enerji Sen Sendikası Başkanı Kamil Kartal. Aynı isimler o dönemden bugüne ülkenin enerji sektöründe varolmaya devam etti. BEDAŞ Genel Müdürü Atalay, kurum özelleştirilene kadar kurumun müdürlüğünü yaptı. Atalay'ın isminin EPDK yönetim kurulu için adaylar arasında geçmesi dikkat çekti.



TEŞEKKÜR MEKTUBU


BEDAŞ'tan kazandığı ihale sonrası yaşadığı baskılara dayanamadığını belirten Aktaş Ailesi, intiharın olduğu dönem yaptığı haberler nedeniyle Yeni Şafak'a teşekkür mektubu yollamıştı. Hüseyin Aktaş'ın kızı Merve Aktaş o dönem gazetemize yolladığı mektupta, “Kimse günahsızların sırtından ekmek yemesin' ifadelerini kullanmıştı.


#EPDK
#Abdullah Atalay
#BEDAŞ
9 yıl önce
default-profile-img