|

Şov gibi baskın

Zonguldak'ta polis, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla 69 kişiyi gözaltına aldı. İnsansız hava aracının kullanıldığı operasyonda 40 noktaya baskın yapıldı. Kapılar koçbaşıyla kırıldı.

Zonguldak
00:00 - 9/04/2013 Salı
Güncelleme: 00:13 - 9/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Şov gibi baskın
Şov gibi baskın

Zonguldak, dün 300 polisin 40 ayrı adrese eşzamanlı yaptığı baskınlarla uyandı. Operasyonda, ihalelere fesat karıştırdıkları iddiasıyla Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir, Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Metin Demir ve Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir'in de aralarında bulunduğu 69 kişi gözaltına alındı. Zonguldak polisine Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği operasyonda 'Hava Ceylanı' adı verilen bir insansız hava aracının kullanılması ve adreslere kapılar koşbaşılarla kırılarak girilmesi dikkat çekti. 13 aylık teknik ve fiziksel takibin ardından başlatıldığı ileri sürülen operasyonda polis, 69 kişiyi 'suç örgütü kurma-üye olma' ve 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamalarıyla gözaltına aldı.

GÖZALTILARIN BİRÇOĞU 'DEMİR'DEN OLUŞTU

Sabahın erken saatlerinde yapılan operasyonda gözaltına alınan isimler dikkat çekti. Zonguldak'ın en zenginlerinden olan Demir Ailesi'ne ait Demir Şirketler Grubu'na yönelik yapıldığı anlaşılan baskınlar sonucu aralarında Kilimli Belde Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Metin Demir, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Demir, TSO yönetimindeki Erdoğan Demir, Hacı Demir, Seyfi Demir ile Çatalağzı Termik Santrali'nde çalışan bazı isimlerin de yer aldığı 69 isim sağlık kontrollerinin ardından Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi. Demir Şirketler Grubu'nun maden işletmeciliği, turizm ve otelcilik, gıda sektörleri ile medya alanında faaliyet gösterdiği öğrenildi.

İHA HAVADAN GÖZLEDİ

Baskın yapılan 40 adreste polis bazı evrak ve dökümanlara el koydu. Operasyon sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, havadan fotoğraf çekme ve görüntü alma özellikleri bulunan 'hava ceylanı' adlı insansız hava aracının da baskın yapılan yerlerin üzerinde uçurulması dikkat çekti.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 69 kişi arasında bulunan Kilimli Belde Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, basın mensuplarına tepki gösterdi. Zanlıların Ankara'ya gönderileceği öğrenildi


11 yıl önce