|

Stratejik korsanlık

Kitap korsanları, Başbakan Davutoğlu’nun 101 baskı yapan “Stratejik Derinlik” kitabını basıp sattı. Yetmedi, internetten de kullanıma açtı. Kitaplar piyasadan toplanırken, dijital baskıları da internetten kaldırıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 19:18 - 27/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Türkiye’nin uluslararası konumunu anlattığı 101 baskı yapan “Stratejik Derinlik” isimli kitabını basıp satan kitap korsanları, internetten de kullanıma açtı. Korsan Kitap İhbar Hattı’na gelen bir ihbarı değerlendiren Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği, matbaalara yönelik operasyon düzenledi. Başbakan Davutoğlu’nun “Stratejik Derinlik” kitabının korsan baskıları piyasadan toplandı. Kitabın izinsiz indirilmesini sağlayan internet siteleri de uyarılar üzerine kitabın linkini kaldırdı. 


HİÇBİRİ HAPSE GİRMEDİ

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu, yaptğı açıklamada, “Korsancılar o kadar gözü kara ve o kadar cesur ki, ülkenin Başbakanının yazdığı telifli kitabını bile korsan olarak yayınlıyor” dedi. Bu yıl  korsan kitap basanlarla ilgili 205 dava ve soruşturmaya müdahil olduklarını ifade eden Kaşıtoğlu, “Ancak hiçbir kitap korsanı hapse girmedi. Başta Adalet Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumları göreve davet ediyorum” diye konuştu. 2014 yılındaki operasyonda 900 bin korsan kitap, kitap materyali ve 34 matbaa ele geçirildi. Piyasa değeri 15 milyon lirayı bulan kitap ve baskı ekipmanlarına da el konuldu.

#stratejik derinlik
#ahmet davutoğlu
#korsan
#kitap
9 yıl önce