|

Suça ortak bulma telaşı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti'nin GMK Bulvarı'ndaki seçim irtibat bürosunun açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yeni Şafak
04:00 - 25/04/2015 السبت
Güncelleme: 00:16 - 25/04/2015 السبت
Yeni Şafak

1915 olayları konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarına tepki gösteren Akdoğan, “Bu tür alınan kararları, açıklamaları şiddetle kınıyoruz ve kabul etmiyoruz. Bunlar özellikle dost ülkelerden geldiği zaman bu bizi daha çok üzüyor” ifadesini kullandı.



GEÇMİŞLERİNE BAKSINLAR



Akdoğan, “Birtakım kararlar alınıyor. Geleceği kin ve nefret üzerine kuramayız, dostluk üzerine kurmak durumundayız. Bir de bu ülkeler, önce kendi geçmişlerine baksınlar. Geçmişte başka milletlere yaptıkları zulümlerin, katliamların, soykırımların kuyruk acısıyla, kompleksiyle bugün herkes böyle yapmış gibi bir edayla suça ortak arıyorlar. Bunlar, kendi geçmişlerine, kendi yaptıklarına baksınlar diyorum” dedi. Akdoğan, “Keşke Putin, Esed'i kınayabilseydi. Bugün yaşanan acılar karşısında sessiz kalanlar, çıtını çıkarmayanlar, geçmiş hadiseler üzerinden farklı beyanatlar içerisine giriyorlar. Bunlar, kabul edilemez” diye konuştu.


#Vladimir Putin
#yalçın akdoğan
#ermeni meselesi
٪d سنوات قبل