|

'Sulukule yok olmasın' gösterisi

Cihan
00:00 - 12/12/2008 Cuma
Güncelleme: 17:45 - 12/12/2008 Cuma
Yeni Şafak
'Sulukule yok olmasın' gösterisi
'Sulukule yok olmasın' gösterisi

Sulukule'nin yıkılmasını ve yok olmasını istemeyen Sulukuleli çocuklar darbuka çalarak seslerini duyurmaya çalıştı. Türkiye'de bir süredir çalışmalarda bulunan Fransız The Serious Road Trip Sirk Grubu da onlara destek verdi.

Galata Kulesi'nin dibinde gerçekleştirilen gösterilerde Sulukuleli çocuklar darbuka çalarak şarkılar söyledi. Gazanfer Özturnalı isimli Sulukuleli çocuk, belediyenin kendilerine tahsis ettiği yeni evlerinden memnun olmadıklarını ve Sulukule'deki yaşamlarını geri istediklerini söyledi. Özturnalı, "Yeni mahallemizde eğlence yok, biz Sulukule'de doğduk ve orada yaşamak istiyoruz." şeklinde konuştu.


Sulukule Platformu ve Fransız The Serious Road Trip Sirk Grubu tarafından organize edilen etkinlikle ilgili açıklamada bulunan platform yöneticisi Funda Oral, Sulukule'de sokak sokak mahallenin yok edildiğini söyledi. Oral, Fransız Sirk Grubu tarafında bir süredir yetiştirilen Sulukuleli çocuklarla ortak bir gösteri hazırladıklarını ifade etti. Oral, "Bu mahallenin özünde eğlence var. Bizler de burada barışçı ve eğlenceli bir gösteri sunmaya çalıştık."dedi.


Sulukuleli çocuklar ve The Serious Road Trip grubunun sergilediği özel gösteri çevredeki vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.


Öte yandan, gösteri sonrası kurulan özel bir masada "Sulukule yok olmasın" başlıklı imza kampanyası başlatıldı.



15 yıl önce