|

Sümeyye’nin engeli kalmadı

Suriye’de bombaların arasında kalarak tüm vücudu yanan ve tek gözünü kaybeden küçük Sümeyye yapılan ikinci ameliyatla ellerini ve ayaklarını da kullanabilecek hale geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:56 - 3/03/2015 Salı
Yeni Şafak
Suriyeli Sümeyye’nin 3 ay önce başlayan hayata dönüş hikâyesinde 2’nci ameliyat önceki gün gerçekleşti. Sümeyye Suriye’de bombaların arasında kalmış, tüm vücudu yanarak tek gözünü kaybetmişti. Yeni Şafak’ın haberi sonrası bir hayırseverin desteğiyle 1 ay önce gözünden ameliyat olan Sümeyye sağ gözü ile de görmeye başlamıştı. 5 yaşındaki Sümeyye'ye önceki gün de İstanbul Bağcılar Medipol Hastanesi’nde  deri nakli yapıldı.

ELLERİNİ KULLANACAK

Sümeyye yanıkların etkisiyle ellerini ve ayaklarını normal fonksiyonları ile kullanamıyordu. Yapılan ameliyat ile Sümeyye’nin el ve ayaklarında yaşadığı sorun ortadan kalktı. sargıları ise 1 hafta sonra açılacak. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, operasyonun başarılı geçtiğini söyledi. Karacaoğlan, Sümeyye’nin el ve ayaklarında yanmaya bağlı fonksiyon kaybına yol açan çekmeler olduğunu, plastik cerrahı teknikleriyle bu sorunları giderdiklerini açıkladı. Sümeyye’nin vücudunun farklı yerlerinden deri nakli yapıldığını söyleyen Karacaoğlan, hastanın iyileşme döneminde gözetim altında olacağını belirtti. Ameliyattan çok mutlu olduğunu söyleyen Sümeyye’nin annesi Fatma Şehani, “Kızım ellerini kullanamıyordu. Fiziksel olarak çok rahatsız oluyordu. Hatta parmaklarını kendine göre düzeltmek için ağzıyla oynuyordu. Ameliyat kızım için umut oldu” dedi. Babası Muhammed de sonuçlardan mutlu olduğunu ifade etti. 
#Sümeyye
#Suriye
#Prof. Dr. Naci Karacaoğlan
9 yıl önce