|

Şüpheli intihara 12 saat rötarlı keşif

Evinde asılı olarak bulunan Dink ailesinin avukatlarından Hakan Karadağ'ın meslektaşı Taylan Tanay, yürütülen soruşturmanın şüphe uyandırdığını dile getirdi. Tanay, "Cumhuriyet savcısının olay yerini mühürletmesi gerekirdi. Hem olay yerini mühürletmedi hem de 12 saat geç geldi" dedi.

Önder Deligöz / İSTANBUL
00:00 - 6/06/2010 Pazar
Güncelleme: 01:49 - 6/06/2010 Pazar
Yeni Şafak
Şüpheli intihara  12 saat rötarlı keşif
Şüpheli intihara 12 saat rötarlı keşif

Evinde doğalgaz borusuna asılı olarak bulunan Hrant Dink davası müdahil avukatlarından Hakan Karadağ'ın ölümünü soruşturan savcının olay yerine 12 saat sonra gittiği ortaya çıktı. Dink suikastı tetikçisi Ogün Samast'ın tehdit ettiği Karadağ'ın meslektaşı Taylan Tanay, soruşturmayı yürütmesi gereken nöbetçi savcının bizzat gitmediği olay yerini delil kaybını engellemek için mühürletmediğini ve cenazenin polis tarafından Vakıf Guraba Hastanesine kaldırıldığını söyledi.

12 SAAT SONRA KEŞİF

Polis tutanağına göre olay yerine önce saat 3.30'da Şehremini Polis Merkezi'nden ekibin geldiğini belirten avukat Tanay, savcının ancak 12 saat sonra Karadağ'ın evine gittiğini belirterek “Naaş yerdeyken sorumlu cumhuriyet savcısının olay yerinde hemen bir inceleme başlatması gerekirdi. Nöbetçi cumhuriyet savcısı bu demektir zaten. Ama gece 03.30'da ortaya çıkan olayla ilgili keşif 15.30'da yapıldı” dedi.

SONUCUNU AÇIKLAMADILAR

“Ortada kaybedilmiş 12 saat var” diyen avukat Tanay, soruşturmada tespit ettikleri eksiklikleri şöyle anlattı: “O 12 saat içerisinde o eve başkaca kim girdi? Anahtar kimdeydi? Cumhuriyet savcısının olay yerini anında mühürletmesi gerekirdi. Hem olay yerini mühürletmedi hem de 12 saat geç geldi. Cenaze de savcı görmeden kolluk kuvvetleri tarafından Vakıf Guraba Hastanesi'ne kaldırıldı.” Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Karadağ'ın otopsisinin yapıldığını ve ölü muayene tutanaklarının düzenlendiğini ifade eden Tanay, sonuçların kendilerine açıklanmadığını kaydetti. Karadağ için memleketi Adana'da dün düzenlenen cenaze törenine katılan avukat Tanay, pazartesiden itibaren olayı daha ayrıntılı inceleyeceklerini söyledi.


Oğlum intihar etmez

Hakan Karadağ, memleketi Adana'da düzenlenen törenle toprağa verildi. İşçi emeklisi, baba Karadağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun intihar ettiğine inanmadığını, intihara yatkın bir psikolojiye sahip olmadığını söyledi. Bu olayın iyi araştırılması gerektiğini anlatan Karadağ, 'Benim oğlumun kişiliği, karakteri mücadeleciydi. Hiçbir sorunu yoktu. Oğlum intihar edecek son kişiydi. Televizyonda intihar haberi gördüğü zaman bile eleştirir, aciz olduklarını söylerdi. Bu olayın iyi araştırılması gerekir' dedi.




14 yıl önce