|

Şüpheli paket paniğe neden oldu

Şİişli, Odesa Bulvarı üzerinde bulunan yaya üst geçidine asılan pankart ve ucuna bağlanan şüpheli paket paniğe neden oldu. Pankartı fark eden bir vatandaş, polis ekiplerini beklemeden pankartı ve ucundaki şüpheli paketi köprü korkuluklarından alarak yere attı.

Yeni Şafak
09:48 - 25/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 06:50 - 25/05/2015 Pazartesi
DHA

Olay, saat 07.00 sıralarında Şişli Odesa Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yüzleri maskeli iki kişi bulvar üzerindeki yaya üst geçidinin korkuluklarına bir pankart asarak olay yerinden kaçtı. Pankartı ve ucundaki paketi gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine haber verdi. Polis ekipleri beklendiği sırada bazı vatandaşlar üst geçidi kullanmaya devam ederken bazıları da yoldan geçmeyi tercih etti.



PANKARTI VE PAKETİ KÖPRÜDEN ALDI


Bu sırada Musa İnanç ismindeki bir vatandaş üst geçide çıkarak pankartı ve ucuna bağlı olan şüpheli paketi köprü korkuluklarından çözdü. Şaşkın bakışlar arasında pankartı ve şüpheli paketi alan Musa İnanç, "Şüpheli pakette bomba olabilirdi. Neden aldınız?" şeklindeki soruya, "Bomba olsaydı insanlara zararı olacaktı. Çocuklara ve insanlara zararı olabilirdi. Üst geçitten insanlar geçiyor. Patlayabilirdi. Ölümün gözünü seveyim" dedi.



Pankartın sökülmesinden sonra olay yerine gelen sivil polis ekipleri çevreye güvenlik şeridi çekerek bomba imha uzmanı çağırdı. Odesa Bulvarı ise Taksim istikametine araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Kısa sürede olay yerine gelen uzman ekip özel kıyafetini giyerek şüpheli pakete fünye yerleştirdi. Büyük bir gürültü ile patlatılan paketin içi boş çıktı. Yaşanan patlama nedeniyle pankart da yandı. Yanan pankart ve paket, uzman ekip tarafından yangın söndürme tüpü ile söndürüldü. Paketin boş olduğunun anlaşılması ile bir süre trafiğe kapalı kalan cadde yeniden ulaşıma açıldı.


#bomba alarmı
#şüpheli paket
#şişli şüpheli paket
9 yıl önce