|

Sur'da başlatılan operasyon sürüyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerce güvenlik güçlerine yönelik saldırı ile sonrasında çıkan çatışmanın ardından başlatılan operasyon devam ediyor.

Yeni Şafak
20:40 - 28/11/2015 السبت
Güncelleme: 18:42 - 28/11/2015 السبت
AA

Diyarbakır Barosu tarafından Yenikapı Sokak'ta daha önce terör olayları nedeniyle zarar gören Dört Ayaklı Minare önünde konuya ilişkin basın açıklamasının ardından 2 polis memurunun şehit edildiği, Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, 3 polis ile AA muhabirinin yaralandığı olayın ardından güvenlik güçlerince başlatılan operasyon sürüyor.



Terör saldırısının ardından Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde 13.00'ten itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçede yürütülen operasyonlarda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendiriliyor.



Soruşturma devam ediyor


Öte yandan saydırıyla ilgili başlatılan soruşturma da sürüyor. Teröristlerin, içerisinden güvenlik güçlerine ateş açtığı taksinin şoförü, saldırının ardından gözaltına alındı.



İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma kapsamında olayın yaşandığı bölgedeki MOBESE ile iş yerlerine ait güvenlik kameralarındaki görüntüleri titizlikle inceleniyor.



Saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan teröristlerden birinin dün merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde devriye gezen polis aracına uzun namlulu silahla ateş açtıktan sonra kaçan örgüt mensubu olduğu değerlendiriliyor.



Valilikten yapılan açıklamada da "Gündüz saatlerinde olayın vuku bulduğu yerde içinde savcılarımızın da yer aldığı olay yeri inceleme ekibinin çalışma yaptığı bölgeye ateş açılmış, herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir.



Ayrıca, olay yeri inceleme ekibinin güvenliğini sağlamakla yükümlü Kobra tipi aracın geçişi sırasında tuzaklı bombanın patlatılması sonucu araçta bulunan 3 polis memuru hafif şekilde yaralanmıştır" denildi.





#diyarbakır
#Cevatpaşa
#Dabanoğlu
#Fatihpaşa
#Hasırlı
#Savaş
#Cemal Yılmaz
#tahir elçi
٪d سنوات قبل