|

Sur'da operasyonlar sona erdi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik 28 Kasım'da başlatılan operasyon sona erdi. İlçede arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

Yeni Şafak
16:35 - 9/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 19:58 - 9/03/2016 Çarşamba
AA

28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, 103. gününde tamamlandı.



İlçede arama tarama faaliyetleri devam ediyor.





"Sur'da operasyonlar tamamlandı"


İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptığı açıklamada "Sur'da operasyonlar tamamlandı" dedi.



Bakan Ala, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca operasyon yürütüldüğünü hatırlattı.



Müşterek harekatın akşam saatleri itibarıyla sona erdiğini belirten Bakan Ala, vatandaşların güvenliği için operasyon bölgesindeki arama tarama faaliyetlerinin süreceğini kaydetti.







"Operasyonda başarıya ulaşıldı"


Sur'da bölücü terör örgütü üyelerinin etkisiz hale getirilmesi, teröristlerce açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatlar ile tuzaklanan patlayıcıların bertaraf edilmesine yönelik düzenlenen operasyonda başarıya ulaşıldığını belirten Ala, "Yürütülen müşterek operasyonlar çerçevesinde 243 çukur ve barikat kaldırıldı. 354 bomba düzeneği de imha edildi" dedi.



Bakan Ala, operasyonlarda çok sayıda uzun namlulu ve ağır silah ile roketatar, roketatar mermisi, el yapımı patlayıcı, el bombası ve mühimmatın ele geçirildiğini de bildirdi.



271 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Sur'daki operasyonlarda 271 terörist etkisiz hale getirildi. Toplam 359 el yapımı patlayıcı imha edildi.


#sur
#diyarbakır
#Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi
#Ahmet Çiftaslan
#Adem Erdur
8 yıl önce