|

Süryaniler Adıyaman'da büyük ayinde buluştu

Aa
00:00 - 30/06/2010 Çarşamba
Güncelleme: 13:05 - 30/06/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Süryaniler Adıyaman'da büyük ayinde buluştu
Süryaniler Adıyaman'da büyük ayinde buluştu

'12. Süryani Kadim Cemaati Büyük Ayini', Adıyaman Mor Petrus-Mor Pavlus Kilisesi'nde, dünyanın birçok ülkesinden ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen çok sayıda Süryani'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu yıl 12'ncisi yapılan büyük ayine katılmak üzere İstanbul, İzmir, Ankara, Almanya, İsveç, Hollanda, ABD ve birçok yerden yüzlerce Süryani Adıyaman'a geldi.

Adıyaman Mor Petrus-Mor Pavlus Kilisesi Metropoliti Melki Ürek, sevgi ve kardeşlik için dua ettiklerini belirterek, şu bilgiyi verdi:

'Yıllar önce buralardan çeşitli nedenlerle giden, ancak Mor Petrus-Mor Pavlus'un ölüm yıl dönümünde burada bir araya gelerek yaşadıkları yerleri ve eski dostlarını da görme fırsatı bulan cemaatimiz, ayinde barış, huzur, sevgi ve kardeşlik için dua etti. Bizler burada barış içerisinde birlikte yaşayan insanlarız ve bir bütün gibiyiz.'


'ÜLKEMİZDE BİRLİK, DÜNYADA BARIŞ'

Mor Petrus ve Mor Pavlus'un Hz. İsa'nın önemli iki havarisi olduğunu ifade eden Ürek, şöyle konuştu:


'Yaşayışlarıyla, maneviyatlarıyla ve felsefeleriyle İsa'ya olan bağlılıklarıyla insanlık gündemine oturduğunu kabul ediyoruz. Bu iki elçi bütün varlıklarını terk edip İsa'nın ilahi öğretişine sıkı bağlanarak yapıştılar. Bu kutsal elçilerin olgunluğuna baktığımızda biz insanlar bu durum karşısında tanrıya ne kadar bağlı olduğumuzu bir nebze düşünebiliriz. Bu kutsalların duasıyla ülkemizde birlik ve beraberliğin, dünyada barışın hakim olmasını diliyoruz.'

14 yıl önce