|

Sütçü İmam'da gerginlik sürüyor: 67 gözaltı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde dün karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında başlayan gerginlik bugün de devam etti. Fakülte binasının camlarının kırıldığı olayda polis, 67 öğrenciyi gözaltına aldı.

13:33 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:27 - 25/12/2014 Perşembe
AA

Avşar Kampusu’ndaki İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Yüksel Tekin'in dövülmesinin ardından gruplar arasında dün çıkan kavgayı, polis biber gazı ve basınçlı su kullanarak bastırdı. Bu sabah fakültenin girişinde yeniden karşılaşan ve kavgaya yeltenen gruplar, polisin müdahalesiyle dağıtıldı. Gerginlikte fakültenin camları kırılırken, bazı banklar da zarar gördü.


Dün yaşanan olayın ardından kamera kayıtlarını inceleyen polis, kavgaya karıştıkları belirlenen 67 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenciler, kelepçelenerek bindirildikleri otobüslerle Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Hastanenin acil servisine alınan bir grup öğrencinin şarkı söylemesi, bazı öğrencilerin de otobüsün içerisinde gözaltındayken, cep telefonuyla fotoğraf çekmesi dikkat çekti.

Sağlık kontrollerinin ardından öğrenciler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu arada üniversitede güvenlik önlemleri de sürdürülüyor.
#ksü
#kahramanmaraş sütçü imam üniversitesi
#polis
#müdahale
#öğrenci kavgası
#gözaltı
9 yıl önce