|

Tahir Elçi'nin öldürülmesinde yeni gelişme

Tahir Elçi cinayetinde ikinci şüphelinin de kimliği tespit edildi. Adalet Bakanı Bozdağ, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü yerde alınan delillerde mermi çekirdeğinin de olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
12:50 - 1/12/2015 Tuesday
Güncelleme: 14:11 - 1/12/2015 Tuesday
Diğer

Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Baro Başkanı Tahir Elçi ile 2 polis memurunun şehit edildiği olayla ilgili soruşturmada ikinci şüphelinin de kimliğine ulaşıldı.





Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümüne neden olan çatışma ile ilgili son bilgileri paylaştı.



83 DELİL TOPLANDI, KROKİSİ ÇİZİLDİ


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü yerde 83 delilin toplandığını söyledi.Bozdağ, olay yerinin krokisinin çizildiğini ve bölgedeki tüm kameralarında incelemeye alındığını belirtti.



MERMİ ÇEKİRDEĞİ DE VAR


Bozdağ, deliller arasında deforme olmuş mermi çekirdeği ve teröristlerden düşen bir silahın olduğunu da söyledi. Bazı çevreler olayın hemen ardından devleti suçlamaya başladığını da hatırlatan Bozdağ, ''Devletin yaptığını kim söylüyorsa elindeki bilgileri getirsin versin'' dedi.



KAYIPTI


Saldırı sonrası polis yetkilileri olay yerinde asıl aranan delilin Tahir Elçi'nin ölümüne neden olan merminin çekirdeği olduğunu ve silahla çok sayıda ateş edildiği için bu çekirdeğin toplanan deliller arasında olup olmadığının henüz tespit edilemediğini söylemişti.







#tahir elçi
#diyarbakır
#cinayet
8 years ago