|

Antika silahla taradı taksiyle kaçtı

Taksim'de bir kadın terörist 2. Dünya Savaşı'ndan kalma Sterling marka otomatik tabancayla polise kurşun yağdırıp taksiyle kaçtı. Saldırı silahının Dolmabahçe’yi hedef alan teröristin üzerinden çıkanla aynı olması gözleri yeniden DHKP-C'ye çevirdi.

Oktay Yıldırım ve
04:00 - 31/01/2015 السبت
Güncelleme: 00:28 - 31/01/2015 السبت
Yeni Şafak
İstanbul-Taksim’de polis noktasına ateş açıldı. Dün saat 14.40 civarında Taksim Meydanı’nda polislerin ve araçlarının beklediği noktaya, bir kadın tarafından makineli tabanca ile ateş açıldı. Saldırgan, olayın ardından otomatik silahını, çantasını ve şalını bırakıp elinde başka bir silahla yaya olarak kaçtı. Saldırıda, ölen ya da yaralanan olmazken polis aracı, isabet eden mermiler nedeniyle hasar gördü. 

HARBİYE’DE KAYIPLARA KARIŞTI

Olay yerinde şüpheli bir paket de bulan polis ekipleri, bölgeyi güvenlik şeridine aldı. Görgü tanıklarının verdiği ilk bilgilere göre 1,60 boylarındaki kadının sarı saçlı olduğu öğrenildi. Saldırgan kadının kaçış anı da güvenlik kamerasına yansıdı.  

Siyah kıyafetli terörist koşarak olay yerinden kaçtığı ve Harbiye’de taksiye binerek kayıplara karıştığı belirlendi. 

SİLAH 1940’LARDAN KALMA 

Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, saldırgan kadının en son Harbiye Kavşağı’nda görüldüğünü tespit etti. Kadın militanın kimliğinin tespit edilmesi için geniş çaplı tahkikat yürütülürken, terör uzmanları saldırının DHKP-C terör örgütünü işaret ettiğini belirtti. Ayrıca eylemde kullanılan silahın ise İngiliz ordusu tarafından 2. Dünya Savaşı’nda kullanılan Sterling marka otomatik silah olduğu öğrenildi.

Dolmabahçe’den tanıdık makinalı

Dolmabahçe Sarayı’na yönelik bombalı ve silahlı saldırıda, eylemi gerçekleştiren Fırat Özçelik polis tarafından yakalanmıştı. Özçelik’in kullandığı silahın da Taksim’de kullanılan otomatik tabanca ile aynı olduğu belirlendi. DHKPC militanlarının son dönemlerde kullandığı eski İngiliz yapımı ‘Sterling’ silahları Yunanistan’dan Türkiye’ye getirdiği ileri sürüldü. 

#taksim
#polis saldırı
#istanbul
٪d سنوات قبل